De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Open-VLD schiet zichzelf in de voet.

Open-VLD schiet zichzelf in de voet.

vrijdag 12 oktober 2012 12:52
Spread the love

De Open-VLD zal zondag slagen krijgen, zeker in Antwerpen.

Bovendien hebben ze het zelf gezocht.

De mayonaise in het partijbestuur pakt tot nu toe niet, want men rolde zowat een jaar over straat.

In Antwerpen kregen kiezers daar bovenop vele verkeerde signalen:

Eerste signaal aan de Antwerpenaar: <Iemand van buiten Antwerpen zal hier eens de les spellen.> Hugo Schiltz zei me ooit dat zoiets nooit zal lukken.

Hoewel ik niet stem voor Open-VLD is me toch duidelijk: De positie van Luc Bungeneers had NU minstens nog even gerespecteerd dienen te worden nadat L.udo Van Campenhout was overgelopen naar N-VA, en met veel stemmen. Je kon zo aanvoelen na maandenlange ruzie en tackles op de man… dat L.Bungeneers ook naar N-VA zou overlopen en ook met een aantal stemmen.

Al enige tijd financierde een Open-VLD , ex gemeenteraadslid, de actiegroep StRatengeneraal… die uiteindelijk in het voorjaar via Ademloos opriep om Groen te stemmen. Toch was hij daarvoor 2 jaar geleden al herhaaldelijk gewaarschuwd… maar luisterde niet.

Komt bovenop, dat de Open-VLD Gent in de media, totaal verkeerde signalen gaf: <In Antwerpen kan de Open-VLD en Mevr. Turtelboom het niet zonder de hulp van Gent.> Als dubbel signaal aan de Antwerpenaar vanuit Gent kan dat tellen, zo vlak voor de verkiezing.

Klap op de vuurpijl: Mevr. Turtelboom, zegt openlijk dat je de wet aan je laars mag lappen: <Als je niet gaat stemmen, dan zal justitie niet vervolgen.> Als minister van justitie kan dat tellen. Het is zelfs een inbreuk op de scheiding der machten. Zoiets dient de geloofwaardigheid van de politiek niet.

Zo veel onkunde heb ik nooit in 50 jaar van een partij, op korte termijn samen gezien. Zit dan daar niemand meer met enig niveau of tactisch inzicht? Misschien had J.M.D.D. dat al tijdig doorzien. Ook de klucht van die andere minister in Kortrijk, mag er wezen.

Ik vrees voor de reële kiesdrempel in Antwerpen voor de Open-VLD, of nauwelijks even veel zetels als PVDA+. Voor deze laatste zou dat wel een schitterende overwinning zijn, voor Open-VLD en de minister van justitie … tijd om te evalueren wat (men) nog kan en wat niet.

Al ben ik actueel geen liberaal fanaat noch van het neoliberalisme, omdat het een grote oorzaak is van de huidige wereldproblemen. Groot, groter, grootst… dat in hebzucht uit monde.

Als het de bedoeling was om in een totale crisis te komen met Open-VLD (Antwerpen) om dan van uit de grond voor nieuwe fundamenten te zorgen en om (veel) later te bouwen, dan is dit  geslaagd. Trouwens een van de zeldzame keren dat een partij aan de lange termijn zou gedacht hebben.

Philippe Deleu, inwoner van Antwerpen/Ekeren.

take down
the paywall
steun ons nu!