De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Open brief aan degenen die mijn zoon overvielen

Open brief aan degenen die mijn zoon overvielen

dinsdag 20 oktober 2015 23:19
Spread the love

Open brief aan overvallers die mijn zoon overvielen

Beste,

Met een groep van 6 overvielen jullie vorige woensdag rond 14 uur aan het Locomotievenpad op de  Centrale Werkplaatsen in Kessel-lo mijn zoon L. die volgende maand 15 wordt. Jullie duwden hem tegen de hekken en namen zijn portefeuille en smartphone af. Jullie ‘leader of the gang’ maakte brutale opmerkingen en gaf hem stampen. Iemand anders dreigde met een mes. Toen mijn zoon opmerkte dat jullie toch niets konden doen met zijn beveiligde smartphone en portefeuille gaven jullie met uitzondering van 10 euro alles terug, waarvoor dank. Afgezien van een pijnlijke lies viel de fysieke schade voor L. mee.

Ik nodig jullie uit voor een gesprek samen met mijn zoon over dit voorval. Net zoals andere slachtoffers van zinloos geweld zitten ook wij met de vraag naar het waarom.  Hoe komen tieners en twintigers als jullie ertoe om een jonger, onschuldig iemand op die manier aan te pakken? Wat zit jullie dwars in het leven dat je voor dergelijke oplossingen kiest om aan geld te geraken? Is het jullie overigens om geld te doen of om op een wat sadistische wijze plezier te maken.

We bieden jullie aan samen een bemiddelingsvoorstel uit te werken en over te maken aan het gerecht waarin jullie aangeven hoe je dit voorval ten aanzien van mijn zoon terug wil goedmaken. Enkele mensen hebben mij gecontacteerd dat ze jullie toen gezien hebben. Met jullie zwarte huidskleur en het ‘scream’-masker dat iemand droeg, waren jullie zeer herkenbaar. Het lijkt derhalve een kwestie van  tijd voordat het gerecht jullie op het spoor komt.

Jullie moeten absoluut uit deze criminele spiraal geraken. Een 14-jarige zo overdonderen geeft misschien een fijn gevoel, maar jullie moeten dit uit andere activiteiten leren halen zoals werk. In het besef dat het voor mensen met een andere huidskleur niet steeds makkelijk is om waardig werk te vinden, ben ik best bereid hierbij te helpen. Dit zou ook de omgeving van de CW geruststellen want velen denken sinds dit voorval twee keer na om het Locomotievenpad nog te bewandelen.

Luc Vanheerentals

take down
the paywall
steun ons nu!