De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Open brief aan de voorzitters Wouter Beke, Bart De Wever en Gwendolyn Rutten
Jan Vermeersch

Open brief aan de voorzitters Wouter Beke, Bart De Wever en Gwendolyn Rutten

Ik heb eigenlijk lang getwijfeld om mijn brief te beginnen met “Geachte”. Maar heb toch maar beslist dat u voor mij althans niet waardig bent om met deze titel te worden aangesproken.

maandag 29 oktober 2018 23:19
Spread the love

Ik wil meteen met de deur in huis vallen, en u allemaal bedanken om de toekomst van mijn kinderen te hypothekeren voor jaren ver .

Na jaren van besparingen, waar u ons stelselmatig alle verworven rechten aan het ontnemen bent. Moet ik hier opnieuw vaststellen dat U blijkbaar nog niet klaar bent ons verder te pluimen?

Mag ik u vragen waarom wij telkens de dupe moeten zijn van Uw stomme beslissingen?

De hele wereld geeft het niet echt voor de nieuwe straaljagers en België beslist doodleuk er te kopen. 16 miljard om ergens in een hangar te staan roesten. Want ze zijn niet veilig, ze kosten om en nabij de 50.000 euro per vlieguur en vooral ze zijn Amerikaans! daar waar we Europese alternatieven hadden. U kunt ze binnenkort naast de bear- cat’s van bart parkeren 

Wouter, Bart en Gwendolyn,

U beseft blijkbaar niet wat 50.000 euro is? Zoveel kosten die dingen per uur vliegen!  Weet ja hoelang een doorsnee Belg moet werken om dat te verdienen?

Ja ik weet het, U drie verdienen dat gemakkelijk op een maand of vier. Wij moeten daarvoor een jaar of twee gaan werken.

U bent alle binding met uw kiezers verloren. U beseft echt niet meer wat de bevolking vraagt, waar ze om schreeuwen.

U bent louter en alleen nog bezig uzelf te verrijken op de schouders van uw onderdanen.

Democratisch verkozen zegt U dan? Leg mij eens uit wat dat wilt betekenen als u toch met god en allemaal het bed induikt om toch maar de postjes ( lees het inkomen) van uzelf veilig te stellen. De bevolking telt al lang niet meer mee in uw beweegredenen.

Ondertussen zal ik nog een jaartje of drie langer gaan werken, waarschijnlijk voor minder pensioen. Ook daar heeft u geen last van hé? U mag nog aan 50 jaar stoppen, u krijgt nog een riant pensioentje van een paar duizend euro, en u zal nog wel ergens – na het land naar de kloten te hebben geholpen – een mooi betaald jobke in de privé krijgen.

En dan vraagt u zich af waarom de Belg geen interesse meer heeft in de politiek? Heel eerlijk, verwacht u dat nog?

Hoe kunnen wij nog vertrouwen hebben in mensen die slechts handelen in functie van de 1% rijken en de ander 99% aan hun lot overlaten?

16 miljard heeft u vandaag beslist uit te geven aan oorlogsvoering met kernbommen! 16 miljard! En dat terwijl Uw onderdanen omkomen van de honger, hun rekeningen niet meer kunnen betalen en stelselmatig afzakken in de armoede.

U zou beschaamd moeten zijn! U zou in de grond moeten zakken van schaamte!

Dit is geen vertegenwoordiging van het volk meer! Dit is een loge die betaald wordt door de rijken! Het kan niet anders of u moet er persoonlijk ook beter door worden denk ik dan. Anders neemt geen enkel mens met gezond verstand zo’n beslissingen.

Doe vooral verder met uw zelf te verijken! Er komt een dag dat de Dwaze Vlaming die u aan de macht hielp wakker wordt. En dan hoop ik voor U dat u heel snel in uw verworven buiten verblijfje zich kunt terugtrekken.

Ik alvast zou die dag niet in uw schoenen willen staan. Maar ja, daar loopt u door de macht en het geld toch al lang naast. 

Nooit eerder had België zo’n slechte egoïstische regering.

Er komt een tijd dat de bevolking u dat zal aanrekenen.

Een laatste vraag. Kunt u ‘s morgens nog in de spiegel kijken? Kunt u nog uw kinderen aankijken en zeggen welk werk u doet?

Stoeft u ‘s avonds aan tafel over hoeveel u nu weer heeft kunnen afnemen? Slaapt u nog goed?

Ik zou mijzelf niet meer durven aankijken, laat staan mijn kinderen in de ogen te kijken, mijn ouders te zeggen dat het rusthuis nu weer wat duurder is geworden, dat ze maar 8 aandoeningen meer zullen mogen hebben. Want dat is het maximum volgens Maggie. Bij de negende betaal je ofwel zelf en kan je dat niet, verkoop dan je huis. Heb je dat ook niet? Nee? Ok, val dan dood! Vertelt u dat aan uw ouders? 

Wouter: Is dit het sociale gelaat van deze regering? Zijn dit de christelijke waarden waar u voor staat? Oorlogstuig kopen met het geld van de hulpbehoevende?

Gwendolyn: ja van u zijn we het gewoon dat je alles beter weet, opgevist als derde wiel aan de kar door N-VA speel je nu grote sier met een ander zijn geld.

Bart: aan u maak ik geen woorden meer vuil! U was de man die zijn volk leerde haten. U was de man die België arm maakte. U was ook de man die de rijken rijker maakte.

Maar vooral U was de man die al zijn hele loopbaan heeft staan liegen en bedriegen. 

U bent als trio niet waardig om als politieker te worden aanzien. U bent geld en machtsgeil in de grootste betekenis van het woord.

Terwijl u voor miljarden bespaart, voor miljarden putten maakt en voor miljarden uitgeeft, sterven er mensen van de honger, slapen er mensen op straat en kunnen sommigen niet naar de dokter.

Hebben we geen betaalbare rusthuizen meer, geen sociale woningen enz …

‘Gewoon doen!’, zei je toch Gwenny?

De kracht van verandering Bart! Was dat het?

En Wouter? Ik zou die broek nu maar helemaal uittrekken! Het is niet mooi meer.

take down
the paywall
steun ons nu!