De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Op weg naar een Aidsvaccin ?
Wereld, Aids -

Op weg naar een Aidsvaccin ?

vrijdag 9 juli 2010 10:54
Spread the love

Amerikaanse wetenschappers hebben een grote stap voorwaarts gezet in de zoektocht naar een vaccin tegen  Aids. Ze slaagden er in een antilichaam te identificeren dat 91% van het HIV-virus neutraliseert. Nooit eerder werd zo’n krachtig antilichaam ontdekt. Dat meldt The Wall Street Journal. Samen met nog twee andere krachtige antilichamen, werd dit antilichaam ontdekt bij een 60-jarige homo die bekend staat als Donor 45. De kunst bestaat er nu voor wetenschappers in om een nieuw vaccin of een andere methode te ontwikkelen waardoor eender wie die antilichamen kan aanmaken.

‘We hebben nog even werk’, zegt de directeur van het Vaccine Research Center at the National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Een andere wetenschapper noemde de ontdekking een onderdeel van een ‘renaissance’ in het HIV-onderzoek. De ziekte houdt wereldwijd zo’n 33 miljoen mensen  in haar greep. De aankondiging van de ontdekking komt zo’n 10 dagen vòòr de start van een belagrijke Aidsconferentie in Wenen.

Bron :

Het Vaccine Research Center at the National Institute of Allergy and Infectious Diseases. / The Wall Street Journal / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!