De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Op Talent Staat Geen Leeftijd

Op Talent Staat Geen Leeftijd

zaterdag 23 september 2017 11:18
Spread the loveOp Talent Staat Geen Leeftijd – Oost-Vlaanderen

Vandaag is één vierde van de Vlaamse werkzoekenden ouder dan 50 jaar. Vlaams minister van werk Philippe Muyters en gedelegeerd bestuurder van VDAB Fons Leroy gaven deze week de aftrap voor het project ‘Op Talent Staat Geen Leeftijd’.

In elke Vlaamse provincie worden er komende maand netwerkevents georganiseerd door en voor 55-plussers. Door de ervaring die de 55-plussers opdoen hebben ze er meteen een troef bij. De netwerkevents bieden hen de mogelijkheid om de werkgevers te overtuigen van hun talenten en competenties. 

“Ik schreef honderden sollicitatiebrieven naar werkgevers, maar kreeg steeds hetzelfde te horen: ‘We vinden je profiel interessant maar we hebben iemand gevonden met een nog beter profiel”. Het is de getuigenis van een werkzoekende 55-plusser.

Ook Johny Moens uit Oost-Vlaanderen getuigt. Hij stond in de gratis krant Metro en is een levende reclame voor de actieve 55-plusser. Zijn profiel weerlegt alle vooroordelen bij werkgevers: bakken talent en ervaring én loyaal.

Een groot netwerkevent is nodig. Hoewel de Vlaamse werkloosheid al twee jaar op rij daalt en het aantal vacatures een absoluut record bereiken, zien we dat de werkzaamheidsgraad van de groep tussen 50- tot 54-jarigen goed stijgt. Maar bij de 55- tot 59-jarigen is de stijging minder sterk.

De werkzoekende 55-plussers nemen zelf de praktische organisatie van het netwerkevent in handen, onder begeleiding van ervaren VDAB-bemiddelaars. Op die manier kan elke werkzoekende zijn eigen kwaliteiten uitspelen: bij de uitwerking van het concept, de planning, de promotie, de uitnodigingen… Hiermee kunnen de 55-plussers uitpakken bij potentiële werkgevers.  Johny Moens, Oost-Vlaanderen

 In Oost-Vlaanderen vindt het netwerkinitiatief plaats in de Zebrastraat.be in Gent, op donderdag 26 oktober 2017 van 12 tot 17.30 uur. Een plenaire gedeelte wordt gevolgd door een ‘speeddate formule’ waarbij werkzoekenden on the spot kunnen solliciteren bij werkgevers. 

Het plenaire gedeelte bestaat uit een toespraak van Peter Bailliere, senior vice-president HR bij Alfa Laval in Zweden. Niet toevallig Zweden, want in dat land is de tewerkstellingsgraad van 55-plussers ongeveer 70% tegenover ongeveer 30% in België. Na de toespraak volgt een paneldiscussie over o.a. de vooroordelen ten aanzien van 55-plussers bij werkgevers. Hierin zijn vertegenwoordigd: Flanders Synergy, VDAB, Randstad, UNIZO, VOKA en MedZorg.

Daarna volgt de ‘speeddate‘ waarbij de aanwezige werkzoekenden meteenop gesprek kunnen bij een werkgever met vacatures voor 55-plusers.

Netwerkevent ‘Op Talent Staat Geen Leeftijd’ Oost-Vlaanderen: 26 oktober, Zebrastraat.be 

Website

Facebook

 

Meer verhalen op persblog.be – Verhalen uit en over Gent

 

take down
the paywall
steun ons nu!