De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Op kamp in Neuengamme
Neuengamme, Hamburg -

Op kamp in Neuengamme

maandag 1 augustus 2011 17:57
Spread the love

Sinds 23/7/2011 ben ik op werkkamp in Neuengamme in Hamburg (Duitsland) waar ik samen met een internationale groep vrijwilligers onderzoek en research werk doe over het leven in dit concentratiekamp tijdens de tweede wereldoorlog.  Bij mijn eigen blog op www.tangatanga.com/sierra is er ook een Engelstalige gemeenschappelijke blog http://neuengammeworkcamp2011.blogspot.com waaronder ook bijdragen van mezelf onder de naam tessvd.

Met ons researchwerk houden wij op het eind van het kamp een tentoonstelling.  Deze tentoonstelling gaat open op vrijdag 5 augustus om 12u in de Jean-Dodilier Weg 75 in Hamburg.  Voor de rest zijn er ook permamente tentoonstelling over dit thema te zien op heel het terrein.  Voor wie zich wil specialiseren in de Tweede Wereldoorlog is dat zeer interessant.  Omdat het terrein zo groot is, heb je wel een hele dag voor nodig.

take down
the paywall
steun ons nu!