Bezoeken aan Hebron, Bethlehem, Jeruzalem, Jericho, Ramallah, Nazareth, Jaffa, kolonies en vluchtelingenkampen met veel informatie, maar ook plaats voor discussies.
Ervaar de dagdagelijkse realiteit waarin Palestijnen leven en begrijp zo de politieke context beter.
Proef van de heerlijke lokale keuken maar ook van de rijke eeuwenoude cultuur en de vanzelfsprekende gastvrijheid bij elke ontmoeting.
Begrijp de complexiteit beter, waardoor het allemaal niet zo onoplosbaar blijkt te zijn.
Leer wat jij zelf kan doen en maak een verschil door jouw steentje bij te dragen.
Programma
Behalve de grote toeristische trekpleisters zoals de geboortekerk in Bethlehem, de Al Aqsa moskee, Grafkerk en de Klaagmuur in Jeruzalem, Jericho de oudste nog bewoonde stad ter wereld en de Dode Zee, bezoeken we ook nog:
Jeruzalem: Door een toer in en rond Jeruzalem wordt de impact van de kolonies duidelijk en hoe zij een obstakel vormen in de vredesonderhandelingen.
Bethlehem: ga in gesprek met studenten in de katholieke universiteit van Bethlehem. Wandel langs de muur en ervaar zelf de impact op het dagelijkse leven.
Cultuur: bezoek het laatste sjalenfabriek van Palestina, de circusschool in Birzeit, projecten met vrouwen of gehandicapte kinderen, maak een optreden mee van de traditionele Palestijnse dans,Dabka.
Bezoek aan de Jordaanse Vallei: een prachtige natuur en we duiken onder de zeespiegel. We horen de verhalen van de mensen die er weggepest worden en wier gronden in beslag genomen worden.
Bezoek in Ramallah het graf van Arafat, organisaties die zich inzetten voor de Palestijnse politieke gevangenen en de vele kindgevangenen. 400.000 Palestijnen zaten al opgesloten in Israëlische gevangenissen sinds 1967. Samen met een ex-gevangene bezoeken we de nu ontruimde gevangenis Al Fara’ah over wat zo velen hebben moeten meemaken als tiener of jonge twintiger.
We gaan in gesprek met de Palestijnse christenen, met een kolonist maar ook met Israëlische vredesorganisaties zoals Zochrot.
Bil’in: ontmoet mensen die zich al jaren geweldloos inzetten tegen de confiscatie van hun grond. (Oscar genomineerde film 5 broken cameras)
De verdeelde stad Hebron: Bezoek mee de kolonie in het centrum van de stad waar duidelijk te zien is wat ook in heel de Westbank bestaat, namelijk de opdeling tussen de bevolkingsgroepen. Een houten muur deelt de moskee van Abraham in twee, ook de hoofdstraat is letterlijk in 2 gedeeld., …
In de dorpen spreken we met inwoners die aanvallen (price tags) van kolonisten krijgen te verduren. Plat gestoken banden, verbrande olijfbomen, afvalwater van kolonies … en hoe zij nog hoop hebben voor een betere toekomst.
In Nazareth horen we hoe Palestijnen tweederangsburgers zijn in Israël en bezoeken we verwoeste dorpen.
Bezoek aan Jaffa en luister naar het verhaal van de etnische zuivering van Palestina. We bezoek de resten van dorpen die verwoest werden voor het creëren van de Israëlische staat. Een verhaal dat nog veel te vaak genegeerd wordt.
Je moet het zelf gezien hebben!
Palestina Solidariteit organiseert twee inleefreizen per jaar: er zijn nog enkele plaatsen vrij voor onze reis in juli 2016.
Onze reizen duren 8 dagen en kosten 980,00 euro. Alles inbegrepen ter plaatse: logies, alle maaltijden, transport, inkom en gids ter plaatse.
Ticket is zelf te boeken.
Inschrijven en meer informatie bij: info@palestinasolidariteit.be
Kijk ook op: http://www.palestinasolidariteit.be/solacties/inleefreizen
Dit alles gecombineerd met professionele begeleiding, de Mediterraanse keuken en veel zon!