De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

OORLOG TEGEN LIBIE, voorgeprogrammeerd, besteld en uitgelokt?

zondag 20 maart 2011 21:27
Spread the love

 

No-fly zone om burgers te beschermen is een bedrog. Operatie “Odyssey Dawn” gaat over een agressie oorlog van het westen voor de controle over het zwarte goud in Libië en zal waarschijnlijk nog meer burgerslachtoffers maken dan het leger van Gaddafi.

Fidel Castro had al een paar maanden geleden gezegd dat de VSA een inval tegen Libië aan het voorbereiden was. Er moest gewoon nog gezocht worden naar een geloofwaardige en aanvaardbare reden voor de openbare opinie.
In het kielzog van de Arabische opstand vonden ze dat nu het goede moment gekomen was. Het westen heeft via Egypte de opstandelingen van de Libische nationale raad bewapend en miljarden euro steun gegeven zodat ze een gewapende opstand konden beginnen. Nu hadden ze een geloofwaardige en aanvaardbare reden gevonden, want in elk gewapend conflict vallen er sowieso burgerslachtoffers.

Het is opgezet spel om een regimeverandering door te voeren, het verdrijven van Gaddafi en om zo meer gehoorzame machthebbers te hebben die aan de VSA en de Europese Unie betere  voorwaarden geven voor het uitbuiten van de Libische olie.
Het probleem is dat de opstandelingen van de Libische nationale raad waarschijnlijk niet zo vriendelijk en gehoorzaam zullen zijn tegenover de economische uitbuitingsbelangen van het westen. En zo zal het westen waarschijnlijk met andere en nog ergere probleem komen te zitten.

-België en NAVO landen hebben een beperkte resolutie van de veiligheidsraad van de V.N. misbruikt !, No-Fly zone over Benghazi ,wat gerealiseerd  was op 2 dagen  om een illegale totale  agressieoorlog te voeren en een illegale staatsgreep te plegen.

 

 –Daarbij was de NAVO de luchtmacht van de islamitische strijders dan ze nu ‘terroristen’ noemen.! 
-De politici van NAVO landen  die een resolutie van V.N. misbruikt hebben en meegedaan hebben aan de bombardementen van Tripoli en staatsgreep gepleegd hebben, hebben zich medeplichtig gemaakt aan oorlogsmisdaden en massamoorden!.           

 

De VSA en de Europese Unie hebben in het verleden al genoeg getoond dat ze veel meer belang hechten aan hun economische belangen dan aan de bescherming van de burgers.
Ze hebben de laatste 60 jaren niets gedaan voor de bescherming van het Palestijnse volk met tientallen duizenden onschuldige burgerslachtoffers als gevolg. De meer dan 10 jaren van wreedaardige “shock and awe”/Blitzkrieg  agressie op de steden van Irak en Afghanistan heeft intussen waarschijnlijk één miljoen onschuldige burgerslachtoffers gemaakt, o.a. het wreedaardige plat bombarderen van de stad Fallujah met witte fosfor. Nog steeds sterven er in Afghanistan elke dag onschuldige burgers onder de NAVO bommen. Hoe komt het dat we op TV nooit de uiteengerukte lichamen van kinderen en vrouwen zien, getroffen door de NAVO bommen?

https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2017/05/10/honderden-migranten-verhandeld-op-slavenmarkten-in-libie

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!