De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ook Japan schuift plannen voor emissiehandel op
EU, Emissiehandel, Japan -

Ook Japan schuift plannen voor emissiehandel op

woensdag 29 december 2010 17:55
Spread the love

Japan heeft de invoering van een nationale uitstootwetgeving uitgesteld. Daarmee komt de Japanse regering tegemoet aan de bezwaren van het bedrijfsleven, dat waarschuwde voor een verlies aan banen, aangezien er geconcurreerd zou moeten worden met buitenlandse rivalen die met minder zware milieuvereisten worden geconfronteerd. De Japanse regering had oorspronkelijk een deadline van één jaar voorgesteld voor het ontwikkelen van een nationaal systeem van emissiehandel. Het voorstel zal nu echter in het parlement alsnog grondig kunnen worden herzien.

“De beslissing is een zware slag voor de Europese Unie, die hoopte dat ook andere grote producenten van broeikasgassen een systeem van emissiehandel zouden opzetten,” merkt het persbureau Reuters. “Eerder moesten ook al tegenslagen worden verwerkt in de Verenigde Staten en Australië, die eveneens op hun oorspronkelijke plannen zijn teruggekomen. In Zuid-Korea is de introductie van een nieuwe klimaatwetgeving in het parlement om economische redenen eveneens uitgesteld tot februari.”

Koichiro Gembo, de Japanse minister van nationale strategie, merkte op dat het systeem van emissiehandel verder moet worden bestudeerd. Hij benadrukte echter dat het voorstel niet helemaal wordt opgeborgen. “De internationale omstandigheden zijn echter veranderd,” aldus Gembo, verwijzend naar de Amerikaanse en Australische beslissingen. “Maar Japan geeft de plannen voor een emissiehandel echter niet op.” Japan is de vijfde grootste producent van broeikasgassen in de wereld. Verwacht werd dat de Japanse emissiehandel over drie jaar zou worden gelanceerd. (MH)

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!