De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ook Brugse Burgemeester roept op tot internationale solidariteit met Jemen

Ook Brugse Burgemeester roept op tot internationale solidariteit met Jemen

woensdag 23 januari 2019 09:05
Spread the loveBurgemeester Defauw (CD&V) nam op het einde van de actie ook even het woord. foto: Vredesactie Brugge

Afgelopen dinsdag voerde SOS Jemen actie aan de gemeenteraad in Brugge. Ze wilden de aandacht vragen voor de mensonterende toestand waarin burgers zich bevinden in het door burgeroorlog verscheurde Jemen. Ze overhandigden brieven aan de gemeenteraadsleden waarvan ook een deel parlementslid zijn. Hierin wordt gevraagd om zich kritisch en consequent op te stellen tegen Saoudi-Arabië. Opvallend: op het einde van de actie nam ook burgemeester Dirk Defauw (CD&V) even het woord. Hij riep mee op tot internationale solidariteit met de burgerbevolking in Jemen en erkent de vernietigende rol van wapenhandel in dit conflict.

Zo’n 30-tal mensen gingen in op de oproep voor deze wake. Na een kort toespraak van Karl Duc waarin de eisen en bezorgdheden over het conflict in Jemen naar voor kwamen, maar vooral de inpact hiervan op de burgerbevolking, nam dus ook de burgemeester even het woord.

“We moeten solidair zijn met die mensen die daar nu lijden, zowel lichamelijk als geestelijk. Er moet op wereldvlak worden ingegrepen. Wapenhandel speelt hierin een zeer grote rol. Er moet internationale druk komen om de wreedheden tegen de bevolking van Jemen stop te zetten. Het is de taak van alle politici, zowel lokaal, nationaal en Europees, om actie te ondernemen en er alles aan te doen om een internationale beweging tot stand te brengen om vrede in deze regio te brengen.”

Burgemeester Dirk Defauw

Wie graag meer wil te weten komen over het conflict in Jemen, het midden-oosten en de rol van wapenhandel kan hiervoor terecht op maandag 11 februari 2019 om 20u in De Snuffel waar Ludo De Brabander van vrede vzw komt spreken. Het facebook-event van deze lezing kan je hier vinden.

take down
the paywall
steun ons nu!