De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ONZE SAMENLEVING VANDAAG

ONZE SAMENLEVING VANDAAG

woensdag 20 april 2016 17:20
Spread the love

Typ of plak de tekst in dit v

ONZE SAMENLEVING VANDAAG

———————————————-

Onze samenleving dreigt stilaan te lijken op een jungle waar we voortdurend op onze hoede dienen te zijn voor roofdieren die ons dreigen te doden.

Met dat verschil dat in de “echte jungle” dieren andere dieren doden om te overleven, maar dat in dit geval de roofdieren mensen zijn die totaal geen respect hebben voor het leven van een ander (en dat van henzelf), en zichzelf het recht toe eigenen het leven van de andere op gruwelijke wijze te beëindigen in de naam van een God dan nog wel. Welke God propageert moord?

Maar laten we vooral kijken naar het “waarom” en naar de oorzaak van de opstanding van dit soort mensen.

 NB. Ik schreef dit een ongeveer een half jaar geleden, nog voor de aanslagen in Parijs

        en uiteraard voor die van Zaventem.

         In januari verleden jaar schreef ik ook een stuk  naar aanleiding van de moorden

         bij  Charlie Hebdo en welk u hier nu kan lezen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!