De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ongeloof demotiveert #likeaboss

Ongeloof demotiveert #likeaboss

vrijdag 29 mei 2015 12:33
Spread the love

Chronisch zieken zijn geen tamzakken die hun luiheid hebben omgezet in imaginaire pijnklachten. De rotte appels die misbruik proberen te maken van de “voordelen” van een levenslange veroordeling tot pijnpatiënt zouden zich moeten schamen. Wie denkt dat het een zegen is om geregeld geconfronteerd te worden met de grenzen van je eigen lijf, heeft het meer dan mis.

Ongeloof

Het zal je misschien verbazen wanneer ik zeg dat het niet de onophoudelijke pijnprikkels zijn die de werklust het zwaarst aantasten. Het meest demotiverende voor een gedreven, maar fysiek beperkte werknemer is de pittige cocktail van onbegrip en ongeloof.

Dat misbruik van ziekteverzuim ingeperkt moet worden, kan ik begrijpen, maar je focus leggen bij chronisch zieken die hunkeren naar een normaal, gezond werkleven, vat ik niet. Waarom zou een mens nog doorbijten om goed te presteren wanneer hij bekeken wordt als iemand die extra verlofdagen in de wacht sleept met ingebeelde klachten.

Als je iets mag onthouden van dit korte betoog, dan is het dit: Een doktersattest is geen stakingsaanzegging en opgelegde rust is geen vakantie. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!