De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ondergrondse sorteerstraatjes in opmars.

Ondergrondse sorteerstraatjes in opmars.

zaterdag 12 juni 2010 20:30
Spread the love

Vandaag werd in Antwerpen Sint-Andries het zoveelste sorteerstraatje geopend. De stad Antwerpen heeft zich immers geëngageerd om de komende jaren een reeks ondergrondse sorteerstraatjes bij te plaatsen in Antwerpen. Op zaterdag 12 juni opende er twee sorteerstraatjes op Sint-Andries: eentje in de Willem Lepelstraat, het andere in de Prekersstraat. Sorteerstraten leveren een belangrijke bijdrage aan een propere stad en leveren bovendien een dienstverlening op maat van de burger. Ze dragen bij tot de leefbaarheid van de buurt. Bewoners kunnen in principe elke dag hun afval naar de sorteerstraatjes brengen. Dit is een groot voordeel voor bewoners die klein behuisd zijn.
De ondergrondse sorteerstraatjes bestaan uit verschillende grote ondergrondse betonputten waarin metalen afvalcontainers met capaciteit tot 5 m³  kunnen worden geplaatst. Op de vloerplaat staat een kleine inwerpzuil per fractie. Deze inwerpzuil is toegankelijk voor bewoners uit de door de stad bepaalde straten.
 

take down
the paywall
steun ons nu!