De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Oekraïense pizza besprenkeld met russische bommen

donderdag 29 juni 2023 01:40
Spread the love

Vandaag had internationale politiek en veiligheidsanalyst Mark Sleboda het in een lang gesprek op Radio Sputnik nog over de naweeën van de muiterij van Jevgeni Prigozjin. Verder ging het ook over het russische bombardement op de pizzatent in Kramatorsk.

Bij VRT lezen we over dit bombardement: “…volgens lokale media gaat het om een pizzarestaurant dat populair is bij onder meer journalisten en soldaten.” VRT ziet hierbij misschien (waarschijnlijk bewust) over het hoofd dat de “lokale media” gebonden zijn door de draconische perscensuurwetten van zijne kakigroene heiligheid Zelensky en dus niet meteen de meest betrouwbare informatiebronnen zijn.

Het Kremlin houdt het op een koel: “[Russia] target[s] only objects that are connected to military infrastructure in some way.”

Om het fijne van de zaak te weten te komen, moeten we bij Mark Sleboda zijn: wat bij VRT braafjes “soldaten” heten, blijken eigenlijk buitenlandse huurlingen te zijn die samenklitten in de betreffende pizzatent en er niet voor terugschrikken om ter plaatse ook nog selfies te maken die ze dan op Facebook & cie gooien. Strategisch gezien niet erg slim. M.a.w. dit zijn extremisten die naar Oekraïne afgezakt zijn met als enige bedoeling zoveel mogelijk russen te doden. Het Kremlin heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat dit soort gespuis tot z’n primaire militaire doelwitten behoort. (in onderstaande Rumble-video van 0:52:15 tot 0:55:40).

Als het klopt wat VRT schrijft dat het pizzarestaurant ook populair was bij journalisten, dan roept dat misschien wel vragen op over het soort volk waarmee onze “westerse” journalisten aanpappen en hoe betrouwbaar die bronnen wel mogen zijn.

het gesprek gaat verder nog over:

– VS-inlichtingendiensten proberen Surovikin te bekladden met Prigozhins’ muiterij
– Wat waren nog mogelijke motivaties voor Prigozhins’ muiterij?
– De duivelse karikaturen die het Westen maakte over hoe Putin de zaak Progozhin zou afhandelen zijn compleet fout
– Nulands’ diplomatieke offensief tegen Rusland
– Hoe zit het met Wagners’ veiligheidscontracten met Africa en Syrië?
– Russisch bombardement op westerse huurlingen in Kramatorsk
– Overzicht van de militaire situatie – Ukraine begint andermaal met een ‘groot offensief’ om toch maar wat resultaten te kunnen voorleggen bij de NAVO-bijeenkomst op 10 juli

Het integrale programma vind je hier op Rumble.com. Het gesprek met Sleboda loopt van 0:29:00 tot 0:59:30.

Mark Sleboda heeft het gesprek ook op zijn Substack-pagina gezet.

Radio Sputnik (= Radio Moskou) (= 100% made in USA) is hier steeds live te beluisteren.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!