De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ode aan de Sint-Michielshelling

Ode aan de Sint-Michielshelling

zondag 7 oktober 2018 07:33
Spread the love
STRATEN – We bekeken de Sint-Michielshelling  vanuit alle mogelijke hoeken. De aanwezigheid van deze statige brug zorgt er voor dat de mooiste kiekjes van Gent geschoten kunnen worden.
Het unieke zicht op de drie torens is zeker de belangrijkste, maar ook de tegenovergestelde kijkrichting, met de Sint-Michielskerk en het Hof van Fiennes, is een parel. Voorts heb je aan de beide langszijden aan de balustrades twee unieke zichten op de Leieboorden. Aan de ene kant werp je een blik op Graslei en Korenlei met hun historische huizen met in de verte het Gravensteen – een zicht dat even uniek is als dit op de drie torens. Aan de andere kant kijk je in de richting van Het Pand, oorspronkelijk bewoond door de Dominicanen ofte Predikheren.  
We putten uit onze fototheek om de video samen te stellen. Daar vonden we ook nog de beelden van Spaanse ruiters, gemaakt tijdens de opname van de film ‘Emperor’ in 2015. De beelden brengen een extra, historische, dimensie aan de video. 

Bekijk onze video op: persblog.be

take down
the paywall
steun ons nu!