De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

OCMW-voorzitter Tom Dehaene knoopt strijd aan tegen armoede
Armoede, Werelddag van verzet tegen armoede, Zemst, Tom Dehaene -

OCMW-voorzitter Tom Dehaene knoopt strijd aan tegen armoede

maandag 17 oktober 2011 11:31
Spread the love

ZEMST- Geknoopte lakens nemen straatbeeld van Zemst over als symbool van de Werelddag van Verzet tegen Armoede

Sinds vrijdag kon je aan het gemeentehuis van Zemst geknoopte lakens uit de ramen zien hangen. Deze staan symbool voor de Werelddag van Verzet tegen Armoede die vandaag doorgaat.

Het laken uit het raam staat voor de ontsnapping, de knoop erin verwijst naar de slogan ‘bind mee de strijd aan tegen armoede’. Het Belgisch Netwerk voor Armoedebestrijding eist dat de laagste inkomens zullen stijgen, dat de toegang tot kwaliteitsvolle diensten voor iedereen beschikbaar is en dat er een betere toegang is tot de arbeidsmarkt en dit voor iedereen.

Tom Dehaene volgt alvast dit voorbeeld. Woensdag hing hij al witte lakens uit de ramen van zijn bureel in het OCMW-gebouw te Zemst. Ook op zijn thuisadres hangt er een groot wit laken uit het raam. (SHG)

Bron: Het Nieuwsblad

take down
the paywall
steun ons nu!