De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Obama wilde een lijk en nog 7 zaken die u moet weten over Bin Ladens dood
DNA, Barack Obama, Osama Bin Laden, Dood, Lijk, Samenzweringen -

Obama wilde een lijk en nog 7 zaken die u moet weten over Bin Ladens dood

dinsdag 3 mei 2011 14:55
Spread the love

Plannen om de villa in Abbottabad, waar Osama Bin Laden 7 jaar zou hebben verbleven, met B-52 bomenwerpers te bombarderen werden geschrapt omdat president Obama het aantal slachtoffers wilde beperken en bovenal omdat hij een lijk wilde waarvan het DNA kon worden geïdentificeerd. Die actie was gepland voor vorige vrijdagavond, maar werd daarna uitgesteld tot het licht van de maan optimaal laag was en Amerikaanse helikopters ongezien Pakistan konden binnenkomen.

Een video van Osama bin Laden’s lichaam dat in zee wordt gedropt wordt wellicht vrijgegeven. Het Pentagon beraamt zich over het vrijgeven van beelden van de 40 minuten durende ceremonie en foto’s van zijn lichaam. Het in zee dumpen van een lijk is nochtans geen Islamitisch ritueel, volgens Zuhdi Jasser van het American Islamic Forum for Democracy. De Koran zegt dat God de mens heeft geschapen en tot de aarde moet werderkeren. Het Pentagon wilde vermijden dat een begraafplaats van Bin Laden een bedevaartsoord zou worden.

De Navy Seals-gevechtseenheid van het Amerikaanse leger die de operatie op Pakistaans grondgebied heeft uitgevoerd heeft een reeks computers en harde schijven weten te bemachtigen die door het Pentagon is omgedoopt tot ‘de moederbron van alle geheime informatie’.

Osama bin Laden heeft kort voor zijn dood een video-opname gemaakt die binnenkort zal worden verspreid. Volgens de Amerikaanse geheime dienst is het tijdstip te wijten aan toeval en zal het de geruchten aanwakkeren dat de Al Qaedastichter nog steeds in leven is.

Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 9/11, heeft ervoor gewaarschuwd dat Al Qaeda een nucleaire bom heeft verborgen in Europa die voor een nucleaire hel zal zorgen indien Osama Bin Laden gevangen wordt genomen. Dat staat te lezen op documenten die zijn vrijgegeven door klokkenluiderssite Wikileaks. In de documenten wordt ook melding gemaakt van plannen om een vliegtuig te laten neerstorten op de liuchthaven van Heathrow.

Vermits er lijk, noch foto’s, nog DNA-bewijs van Bin Laden is (al zegt het Witte Huis voor 99% zekerheid te hebben over zijn dna dat is vergeleken met het dna van een dode zuster), zijn er al volop samenzweringstheorieën opgedoken. Een ervan is een verklaring van de jeugdafdeling van de Taliban, die stelt dat Bin Laden gewoon nog in leven is.

Wat betekent de dood van Bin Laden voor de kansen op een herverkiezing van president Barack Obama?, vragen velen zich nu af. Het is uiteraard goed nieuws, maar denken dat de volgende 19 maanden nu een makkie worden is dom. Toch zullen de Republikeinen het nu moeiilijker krijgen om Obama af te schilderen als een president die geen kaas heeft gegeten van buitenlandse zaken.

De dood van Bin Laden zal Obama ongetwijfeld ten goede komen en hem politiek voordeel opleveren. Alhoewel, op zijn lauweren rusten kan Obama nooit. Amerikaans rechts bevindt zich in een rare gemoedstoestand. De obsessie met Obama’s geboortecertificaat is daarvan het beste bewijs.

http://blogs.abcnews.com/politicalpunch/2011/05/president-obama-had-authorized-bombing-of-compound-in-march-but-wanting-evidence-of-obls-death-cance.html

http://abcnews.go.com/International/osama-bin-laden-sea-burial-video-released/story?id=13508657

http://www.politico.com/news/stories/0511/54151.html

http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5goImUTnFgQHITWZJdbpPLB6lngWA?docId=ec68f068e92f4c649eb81332d190b7e6

http://news.ninemsn.com.au/world/8241119/capturing-bin-laden-would-unleash-hell

http://www.politico.com/news/stories/0511/54098.html

http://blogs.telegraph.co.uk/news/damianthompson/100085976/osama-bin-laden-dead-now-for-an-explosion-of-conspiracy-theories/

http://www.novinite.com/view_news.php?id=127849

http://www.tnr.com/blog/jonathan-chait/87732/what-osama-bin-ladens-death-means

http://blogs.telegraph.co.uk/news/damianthompson/100085976/osama-bin-laden-dead-now-for-an-explosion-of-conspiracy-theories/

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!