De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

O ironie… Datacenter van Google in Mons is onzichtbaar gemaakt op Google Street View
België, Privacy, Google street view, Datacenter, Mons -

O ironie… Datacenter van Google in Mons is onzichtbaar gemaakt op Google Street View

maandag 28 november 2011 20:41
Spread the love

Het regent klachten over de nieuwe online stratenfotogids Street View van Google. Een cadeau voor criminelen, een aanfluiting van de privacy… en nog van dat. De krant Le Soir vroeg zich af hoe Google zelf omgaat met de foto’s van zijn datacenter in het Waalse Mons. Dat datacenter werd in 2010 geopend en is volgens Google zelf het meest energie-efficiënte datacenter ter wereld.

In 2007 koos Google Henegouwen als thuisbasis voor zijn Europees datacenter na een lange zoektocht langs verschillende steden. Het kocht er 85 hectare land om drie jaar later een site te openen waar in totaal 250 miljoen euro werd geïnvesteerd en 120 mensen aan de slag zijn.

Doch in het Amerikaanse Mountain View lijkt transparantie een eenrichtingswaarheid. Noch Google Earth, noch Google Street View bieden een blik op het nochtans imposante datacenter in Saint-Ghislain, nabij Mons.

Google wil het leven van iedereen openbaar maken, maar waakt erover dat alles wat met Google zelf te maken heeft verborgen en onzichtbaar blijft. Concurrent Bing (Microsoft) heeft wel foto’s van het Google datacenter.

Le Soir heeft – met een helikopter gemaakte – foto’s van het datacenter.

http://www.express.be/sectors/nl/interactive/tientallen-klachten-over-dienst-google-street-view/156844.htm

http://www.express.be/business/nl/technology/datacenter-google-mons-meest-energie-efficinte-ter-wereld/135862.htm

http://www.zdnet.be/news/133591/getest-industriele-spionage-met-street-view/

http://geeko.lesoir.be/2011/11/25/voici-google-belgium-le-grand-oublie-de-street-view/

Bron : Le Soir / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!