De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nys geeft critici lik op stuk

Nys geeft critici lik op stuk

zondag 27 november 2011 16:51
Spread the love

Sven Nys heeft in het Nederlandse Gieten de 5de manche van de Superprestige gewonnen. Hij was in de sprint sneller dan Pauwels en neemt zo resoluut de leiding in het klassement. In tegenstelling tot gisteren was er na een loepzuivere sprint van Nys geen discussie mogelijk.

In Gieten ging Rob Peeters – geprikkeld na zijn niet-selectie voor de wereldbekerwedstrijd van Koksijde – verrassend als eerste het veld in, met Stybar en Vantornout in het wiel. Even later vonden ook Nys, Pauwels, Meeusen en Aernouts de aansluiting bij het leiderstrio.

Nys gaf meteen een goede indruk en nam halfweg koers het commando over. Het was al snel duidelijk dat het weer tussen de twee hoofdrolspelers van gisteren zou gaan want wereldkampioen Stybar leek alweer niet over zijn beste benen te beschikken.

In de  slotronde zorgden Nys en Pauwels voor extra spektakel door in de laatste bocht nog te surplassen, waardoor Rob Peeters in de laatste rechte lijn zowaar de aansluiting vond bij de twee kemphanen. Pauwels zat in de beste uitgangspositie maar het was Nys die van op de kop Pauwels geen schijn van kans gaf. Na de discutabele sprint van gisteren bewijst Nys nu ook over een stel snelle benen te beschikken.

Voor Nys is het al zijn achtste overwinning in Gieten. In de achtergrond verzekerden Vantornout en Meeusen zich respectievelijk van de 4de en de 5de plaats. Zdenek Stybar stelde alweer teleur en moest genoegen nemen met een zesde stek.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!