De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

(Nota)(Update1) Het geopolitieke spel achter de verkiezingen in Oeganda

dinsdag 12 januari 2021 02:10
Spread the love

De wereld is opgedeeld volgens winnaars en verliezers van de Tweede Wereldoorlog, toch is dat niet helemaal waar. want daaronder schuilt nog een hele mosaik van vergeten, stille, knarsende, pikkende conflicten in de wereld, die begraven lagen onder een klassenmaatschappij of het kapitalisme of de conferentie van Bandung, maar nu komen de restanten van deze pré-wereldordes boven drijven.

Toch is Oeganda niets meer dan een restant van de Tweede Wereld Oolog, Museveni, of naar ‘het zevende Bataljon’ genoemd (Het 7e Bataljon Infanterie van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger). Het was een koosnaam voor Museveni, de Nederlandse Koloniale 8ste Infanterie die vocht in ‘Indonesië als Oost-Indische Infanterie van Linie’. Het is duidelijk dat Oeganda een land is waar we nog niet veel over weten, maar de Nederlandse belangen in Oeganda zijn ernorm.

(Udate: dit is natuurlijk een vergissing: https://fr.wikipedia.org/wiki/King%27s_African_Rifles)

Het regime van President Museveni wordt duidelijk uitgelegd in het boek van Arne Doornebal. Lees hier de recensie

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!