De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nieuws 9 maart

donderdag 10 maart 2011 12:00
Spread the love

Gij zult niet zeuren over prijsstijgingen!
Gij zult u wel druk blijven maken over hoofddoeken!

Gisteren met een zekere neiging tot zelfverloochening gekeken naar het nieuws, niet alleen op VRT (19 uur) maar ook op RTBF (19u30).

Wat zeker opviel: het langdurige hameren op VRT dat prijsstijgingen onontkoombaar zijn. Om dat te bewijzen laat men patroons en middenstanders aan het woord.
En die hebben het zo moeilijk, dat ze niet anders kunnen dan de consument te laten opdraaien voor de stijgende olieprijs.
Wat die consument ervan moet vinden? Er zich bij neerleggen zeker en ‘hopen’ dat de indexering van de lonen en uitkeringen niet wordt afgeschaft…

Grappig en leerrijk was het RTBF item rond Peumans: het is blijkbaar Franse  les en onze parlementsvoorzitter begint eraan vanaf het moment dat hij zijn voet zet in de “ascenseur”van het Vlaams parlement.

We vernemen tevens dat Peumans nog steeds Belg is. Waarvan akte.

Voor de Franstalige zender is de N-VA steevast “le parti nationaliste Flamand”. Die N-VA krijgt op VRT nog maar eens ruim de mogelijkheid om zijn gif te spuiten rond het zoveelste non-event: een medewerkster van SPa heeft met hoofddoek een commissie bijgewoond. De scheiding tussen Kerk en Staat is in gevaar!

Een treinaccident met gewonden vindt men op VRT het vermelden niet waard. Ook een ernstig sociaal conflict bij ArcelorMittal komt niet aan bod.

Dat er accentverschillen zijn in het nieuws van twee openbare omroepen in de verschillende landsdelen is normaal.

Maar dat het nieuws lijkt te komen uit twee verschillende landen … is dat geen brug te ver?

take down
the paywall
steun ons nu!