De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nieuwe moskee in Oostende geopend

Nieuwe moskee in Oostende geopend

woensdag 19 januari 2011 21:11
Spread the love

Woensdagavond 19 januari 2011 gingen de deuren open op het Hendrik Conscienceplein 5 in Oostende: de nieuwe moskee Aisja werd geopend.
Iedereen was welgekomen, en voor deze ene keer mochten vrouwen en mannen samen binnen in de grote gebedsruimte.
Initiatiefneemster Nathalie Van Acker schetste ons de nood aan een tweede moskee in Oostende: de andere (in de Romestraat) is te klein. Er zijn enkel mannen toegelaten, en zelfs dan nog wordt het vrijdaggebed er tot op het voetpad meegevolgd.
Deze nieuwe moskee is duidelijk ruim, kon aangekocht worden dankzij steun ‘van overal’. Er is de manneningang op het Conscienceplein, en een vrouweningang in de Honoré Borgersstraat. Normaalgezien mogen mannen en vrouwen elkaar dus niet zien tijdens het gebed: de ruimtes voor mannen en vrouwen zijn van elkaar gescheiden. Nu er voor de vrouwen een aparte ruimte is, kunnen ook kinderen makkelijk mee gaan bidden. Dat zou ervoor zorgen dat ook die opnieuw de islam leren kennen. In de moskee zal het in het Nederlands en in het Arabisch te doen zijn, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meevolgen.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!