De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nieuwe campagne voor de (werkelijke) opheffing van de blokkade van Cuba

Nieuwe campagne voor de (werkelijke) opheffing van de blokkade van Cuba

maandag 4 juni 2018 15:33
Spread the love

De blokkade van de Verenigde Staten tegen Cuba duurt nu al bijna 60 jaar; vorig jaar kostte de blokkade aan Cuba ruim 4,3 miljard dollar, geld dat het land niet kan investeren in zijn sociale en economische ontwikkeling.

Maar de blokkade heeft nog een ander negatief gevolg: zij belemmert de normale economische en humanitaire samenwerking tussen Cuba en Europa, en dus ook België:

Europese bedrijven krijgen van de Verenigde Staten  monsterboetes opgelegd omwille van hun economische relaties met het Caribische land.

Banken weigeren financiële transacties naar Cuba – ook van ngo’s- uit te voeren. 

Europa en België noemen de blokkade onwettig en achterhaald, maar in de feiten laten ze de VS begaan. We vinden dat dit niet langer kan.

EUROPA EN BELGIË MOGEN DE VS-BLOKKADE NIET MEE UITVOEREN!

Van EUROPA vragen we : GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Van onze Belgische politici verwachten  wij dat zij binnen de Europese Unie het voortouw nemen.

Daarom schaart LEF-FGE zich achter de nieuwe campagne van de Coördinatie voor de opheffing van de blokkade tegen Cuba en roepen wij u op om de petitie van de Coördinatie te ondertekenen.

Want: BELGIË MAG DE VS-BLOKKADE NIET MEE UITVOEREN!

Onlangs voor de Belgische Coördinatie voor de opheffing van de blokkade van Cuba een symbolische actie tegenover het VS ambassade in Brussel.

Zie https://youtu.be/xHk5sttWINk 

take down
the paywall
steun ons nu!