De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nieuw leven voor Wat een Soep !

Nieuw leven voor Wat een Soep !

maandag 2 april 2012 09:56
Spread the love

In zaal Elckerlyck ging zaterdag het stuk Wat een Soep in première. Het stuk dat in de jaren 80 gebracht werd door Gaston en Leo is nu in een nieuw kleedje gestoken door Caals en Van Vooren. Het was 6 jaar geleden dat deze vrienden nog samengewerkt hadden. Wat een Soep kon rekenen op veel positieve commentaren. “Ik heb heel goed gelachen”, vertelt Simonne Depaepe uit Sint Niklaas, ” We hebben het stuk gezien vroeger, met de Gaston en Leo, en al die herinnneringen kwamen terug. Weliswaar in een modernere versie, maar toch heel herkenbaar.

Na vele jaren zien de twee revueartiesten Luc en Dirk elkaar eindelijk terug.
Dirk komt bij Luc zijn nieuwe vrouw (Britt Van der Borght) voorstellen maar deze komt onverwacht pas later op de avond. De twee boezemvrienden keuvelen ondertussen gezellig over hun vroegere samenwerking en uiteraard ook over de vrouwen. 
Al gauw blijkt dat Luc recent nog een wilde affaire had met een aantrekkelijke Hollandse revuedanseres (Nadine Nijman), gelukkig weet zijn vrouw (Karin Jacobs) hier niks van af. Wanneer de jonge schoonheid plots voor de deur staat gaan de poppen pas echt aan het dansen. Luc hoopt dat Dirk hem uit deze benarde situatie zal redden…
Wat een rustig en gezellig avondje moest worden veranderd in een regelrechte soep, een pittige soep!

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!