De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nieuw album ‘The National’: op 11 mei in de rekken, nu al gratis te beluisteren
The National, High Violet -

Nieuw album ‘The National’: op 11 mei in de rekken, nu al gratis te beluisteren

zondag 25 april 2010 12:04
Spread the love

Na een pauze van 3 jaar brengt de Brooklynse indyrockband The National eindelijk haar langverwachte nieuwe cd uit. De band vloog jaren onder de radar, maar kreeg na het uitbrengen van opeenvolgende meestwerkjes in 2005 en 2007 steeds meer aandacht in de internationale pers. Met het uitbrengen van deze cd lijkt ze eindelijk definitief opgepikt te worden door de internationale mainstream. Zowel The New York Times, The Guardian als Uncut wijden verschillende pagina’s aan ‘s bands nieuwste creatie.

De dromerige, dieper-dan-diep snijdende indypop liet ook deze keer niet toevallig zo lang op zich wachten. De band laat immers niets los voor het voor haar de perfectie benaderd. Zanger Matt Berninger, in een interview met mij in 2008. “De reden waarom we zo’n succesvolle band zijn is volgens mij dat we minstens de helft van de songs die we schrijven gewoon weer weggooien. We kunnen ook een jaar zitten schrijven aan één song, gewoon omdat we weten dat er meer in zit. Soms moeten we wel twintig verschillende dingen met een song proberen voor ze eindelijk ‘af’ is.”.

‘High Violet’ is opnieuw een pareltje geworden. De plaat ligt op 11 mei in de rekken, maar is nu al integraal te beluisteren op de website van de New York Times: http://www.nytimes.com/2010/04/25/magazine/25national-t.html?pagewanted=1

Links:

http://www.americanmary.com/press/UncutMay2010.pdf (reportage Uncut)

http://www.americanmary.com/press/National-Guardian-230410.pdf (reportage The Guardian)

http://www.humo.be/tws/cd-reviews/4044/the-national-boxer.html (recensie van hun vorige plaat in HUMO)

http://www.youtube.com/watch?v=NBujZr20O6M (optreden bij David Letterman in 2007)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!