De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

?NCESAZ // ISTANBUL EKSPRES FOYER MATINEE – TURKS KLASSIEK

?NCESAZ // ISTANBUL EKSPRES FOYER MATINEE – TURKS KLASSIEK

vrijdag 9 november 2018 17:35
Spread the love
Zondag 18 november 2018 | Handelsbeurs  |Aanvang 11:00 | Tickets: € 13

ISTANBUL EKSPRES 2018: Dag 5

Deze negende editie van het Istanbul Ekspres festival is opnieuw even verscheiden als de stad zelf is. Alle facetten zitten in het programma vervat. Het bruisende leven van de metropool in de songs van Can Bonomo, Kalben en Göksel. De rijke Ottomaanse traditie bij Incesaz en de smeltkroes van culturen in de festivalproductie Bright Bridges, waarbij Turkse, Roemeense en Belgische muzikanten elkaar vinden.

Bij het Istanbulse ?ncesaz weerklinkt een gelaagde rust en helderheid, als het water in de Bosporus. Al vijftien jaar lang combineert het gezelschap Ottomaanse instrumenten als tanbur en kemençe met gitaar en contrabas. Ze zetten deze laatste festivaldag feestelijk in.

?ncesaz viert zijn verjaardag met een door Istanbul geïnspireerd programma, een mooie bloemlezing uit hetgene ze in al die tijd hebben opgebouwd.

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/Incesaz-istanbul-ekspres

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5501

De Centrale | intercultureel centrum    Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent    www.decentrale.be

take down
the paywall
steun ons nu!