De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

NAVO TERREUR IN TRIPOLI

zondag 24 juli 2011 13:06
Spread the love

Sinds maart leven de miljoenen bewoners van Tripoli onder terreur van dagelijkse NAVO bombardementen met duizenden burgerslachtoffers als gevolg.
De NAVO bombardeert regerings- en overheidsgebouwen, burgerdoelwitten en infrastructuur.
Ik vind dat regerings- en overheidsgebouwen onder diplomatische bescherming vallen maar in elk geval geeft de NAVO hier een misdadig voorbeeld dat kan ook navolging kan vinden bij de andere partij.
Ik hoor bij Leterme, Cameron, Sarkozy en Obama geen medeleven, geen afschuw of ontsteltenis voor de Libische burgerslachtoffers onder de bombardementen van de NAVO.
Voor mij is dit een bewijs dat Europa nog altijd een kolonialistische macht is, een meester van slaven. De Libische bewoners van Tripoli zijn ‘minder mensen’ en hun leven is minder waard waarschijnlijk zelfs niets waard voor de Europese leiders.

NAVO doodt burgers om burgers te beschermen

De NAVO speelt een criminele rol in Libië. Ik denk dat de Libische regering de steun krijgt van minstens de helft van de bevolking. Het land is verdeeld en de NAVO kiest partij in een burgeroorlog. Ze bombardeert zelfs het Libische leger in samenspraak met de rebellen om hun opmars te ondersteunen en oefent zo de functie uit van luchtmacht van de oppositie. In totale contradictie met de “no fly zone” van de VN resolutie. Ondanks het enorme gebruik van vuurmacht van de NAVO sinds maart hebben de rebellen weinig vooruitgang geboekt, wat bewijst dat de macht van de oppositie beperkt is.
Hierover vertelt de secretaris-generaal van de NAVO Rasmussen meestal leugens. Hij blijft het refrein herhalen “we bombarderen om de burgers te beschermen tegen de aanvallen van het regeringsleger”.
Het probleem is dat de rebellen nu in het offensief zijn en zelfs worden aangemoedigd door de NAVO om de steden die loyaal blijven aan de regering aan te vallen en dus burgers te doden.
Dus doodt de NAVO niet alleen burgers in de bombardementen maar moedigt zij de rebellen ook aan om steden te bombarderen waarbij burgers gedood worden. Zolang de burgeroorlog duurt, zien we een slachting onder de Libische bevolking.
Ik vind dat het vredesplan van de Afrikaanse Unie, dat ook steun van China en Rusland krijgt een kans moet krijgen.

Is de NAVO een genocide aan het voorbereiden in Tripoli?

De NAVO gedraagt zich als een machtige warlord, door partij te kiezen slaat ze een diepe wonde onder de Libische bevolking, schept ze een afgrond tussen de twee partijen, met het risico dat het land uit mekaar valt.
Tripoli is een stad met miljoenen bewapenende inwoners, ik zie echt niet hoe de onwelkome rebellen Tripoli kunnen binnenstromen en het overnemen. Dit kan alleen gebeuren met de steun van zware bombardementen van de NAVO op de burgerbevolking.
Dit bewijst dat de NAVO zijn agressie begonnen is zonder kennis van de situatie op het terrein en dus op een onbekwame en misdadige manier. Uiteindelijk is ze een organisatie die ten dienste staat van kolonialisten, die de uitbuitingsbelangen van Europa en de VSA opdringen door machtsmisbruik.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!