De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

NAVO, luchtmacht van Al-Qaeda in Libië

maandag 12 september 2011 13:20
Spread the love

Na 12 dagen van juichende berichtgevingen van de mainstream media over de imminente aanval van de rebellen tegen Bani Walid en dat ze de stad in 2 uren zouden innemen, zijn de rebellen pas op zaterdagochtend (10 sept.) begonnen met hun offensief.  Al na een paar uren moesten ze zich terugtrekken en hun offensief staken omwille van “strategische redenen” namelijk om toe te laten dat de NAVO, de luchtmacht van Al-Qaeda,  de regeringstroepen kon bombarderen. Nochtans verdedigden de regeringstroepen de bevolking tegen de agressie en het zwaar geschut van de rebellen.

Kaddafi, de gemeenschappelijke vijand van het westen en Al-Qaeda

Een  grote groep van de rebellen zijn leden van de Libyan Islamic Fighting Group (LIFG) die banden heeft met Al-Qaeda van Osama Bin Laden.
De Amerikaanse en Europese geheime diensten en Al-Qaeda van Osama Bin Laden vonden in Kaddafi dezelfde vijand en daadoor werkten ze al lang samen. De LIFG werd al in het verleden gebruikt door de CIA en M16  om de Kaddafi te doden en de regering af te zetten.
Sinds 1995 hebben de westerse geheime diensten met de medewerking van LIFG  al 4 keer geprobeerd Kaddafi te vermoorden. In 1996 hebben de M16  100000 pound  aan de afdeling van LIFG in Londen gegeven om een aanslag voor te bereiden. Er werd in 1996 een aanslag gepleegd  op Kaddafi maar ze hebben de bom onder de verkeerde auto geplaatst en zo 6 burgers gedood. Een duidelijke terroristische daad met de steun en medeplichtigheid van de Britse M16. (1)

Misdadige staatsgreep

De laatste jaren werd een nieuwe opstand voorbereid. Er werden tienduizenden buitenlandse islamitische strijders en ook strijders uit de Libische diaspora in het westen gerekruteerd, getraind, gefinancierd en  bewapend door Qatar. Ze werden in Qatar getraind en per vliegtuig naar Benghasi en het Nafusa gebergte gebracht.

De  NATO (north-atlantic terrorist organization) met terreur bombardementen tegen stedelijke en industriële gebieden is nu de luchtmacht van een organisatie die op de lijst staat van terroristische organisaties van VSA.
In Afghanistan en Irak vechten de VSA tegen dezelfde strijders.
Wat bewijst dat de VSA en NAVO kunnen samenwerken met terroristen als het past in het verwezenlijken van hun kolonialistische ambities van uitbuiting.
Na meer dan 5 maanden brutale bombardementen heeft de NATO al meer burgers gedood dan Bashar Al-Assad van Syrië.

Het bewijst ook dat de “oorlog tegen terrorisme” een grote leugen is en dat het enkel een excuus is om Irak, Afghanistan, Pakistan, Jemen, Somalië, Libië aan te vallen, te bombarderen en militaire bases te plaatsen om de regio te controleren, te onderdrukken en uit te buiten.
Dit misdadige excuus heeft terreur en slachting bij de moslims gebracht met miljoenen doden en nog meer miljoenen vluchtelingen.

Al-Qaeda bondgenoot van NATO in Libië

Al-Qaeda is op weg een overwinning in Libië te bereiken door gebruik te maken van de blind makende, ziekelijke hebzucht van de kolonialisten.

NAVO beschermt geen burgers maar beschermt met “alle mogelijke middelen” kolonialistische ambities.
Europa houdt alleen rekening met de wensen van de Arabische liga als dit past in haar kolonialistische hebzucht. De Arabische liga had ook een “no-fly zone libyan style” gevraagd tegen Israel maar hier heeft Europa geen rekening mee gehouden.

(1)  http://libya360.wordpress.com/2011/09/07/how-al-qaeda-came-to-power-in-libya/

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Shayler

https://humanrightsinvestigations.org/2018/05/10/abdel-hakim-belhaj-to-receive-uk-government-settlement-what-about-the-tawergha/

https://www.globalresearch.ca/why-nato-destroyed-libya-ten-years-ago/5742377

nieuws van 21 juni 2020:

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/egypte-dreigt-met-interventie-in-libi%c3%ab/ar-BB15LxKv?ocid=mailsignout

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!