De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

NAVO IS EEN SLACHTING AAN HET VOORBEREIDEN IN TRIPOLI

donderdag 18 augustus 2011 13:23
Spread the love

Intussen is voor mij duidelijk dat de rebellen gewoon huurlingen van de NAVO zijn, die op de grond de NAVO helpen om haar kolonialistische ambities aan de meerderheid van het Libische volk op te leggen.
Het schijnt dat ze soms zelfs niet vechten, ze wachten gewoon buiten een stad op de brutale bombardementen door de NAVO om daarna hun triomfantelijke optocht te laten filmen en fotograferen door de journalisten. zie video over de aanval op Tiji.(1).

Door de bombardementen trekken de regeringstroepen zich terug en daarna, als de kust vrij is, komen ze terug. Dit is ook de reden voor het steeds terugkerende heen en weer claimen van winst en verlies van gebieden.

De media: woordvoerders van NAVO en rebellen

De media als woordvoerders en chearleaders van de rebellen zijn er als de kippen bij om de nepoverwinningen van de rebellen te verkondigen.
De rebellen staan zwak en zonder de brutale bombardementen zouden ze geen opmars gemaakt hebben. Alle kleine steden die door de rebellen ingenomen worden, zijn gewoon verlaten, plat gebombardeerde steden.

Dit is de misdadige “humanitaire interventie” van de NAVO, het gebruik van terreur wapens tegen stedelijke en industriële gebieden. De NAVO heeft zelfs de Romeinse site van Leptis Magna gebombardeerd, een door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard patrimonium.(2)
“De humanitaire interventie” is een groot bedrog in scene gezet door de propaganda machine van de NAVO en overgenomen door medeplichtige en gewillige journalisten.
Ook de beelden op TV van de in het wilde weg schietende rebellen zijn opgezette scènes zoals in een filmdecor in verlaten steden.

NAVO bombardeert Libië tot chaos en vernietiging

De NAVO en de rebellen verkondigen al sinds maart de triomfantelijke optocht van de rebellen in Tripoli en verkondigen dit nog steeds, ditmaal nog vóór einde augustus.
Dit zal alleen kunnen door brutale bombardementen van de NAVO tegen de miljoenen bewoners van Tripoli, alleen door een ware slachting.
De meerderheid van de bevolking van Tripoli en van Libië steunt de Libische regering.

De NAVO bombardeert Libië tot chaos en vernietiging. Ze laten gewoon verlaten steden in ruines achter. De mensen vluchten naar de aangrenzende landen en grote steden. Volgens de vluchtelingenorganisatie van de VN zijn er meer dan 1 miljoen vluchtelingen voor het geweld van de NAVO en rebellen gevlucht.(3)
De meerderheid van de bevolking  steunt de regering en zal zich  keren tegen de rebellen en de NAVO. De agressie van de NAVO heeft ook verschillende milities voortgebracht onafhankelijk van de rebellen en het leger die tussen mekaar zullen blijven vechten.

NAVO een kolonialistisch leger

Het lijkt me dat de VSA en de NAVO door totaal onbekwame mensen geleid wordt. Ze hebben  nog steeds een kolonialistische visie van de wereld, dat ze door afschrikking en brutaal militair geweld met massavernietigingswapens volkeren en landen op de knieën kunnen krijgen die desondanks daarna gehoorzame vazallen worden en blijven van de kolonialistische macht.
Maar de  moslims van het Midden-Oosten hebben bewezen dat ze anders zijn, dat ze liever sterven dan slaven te worden, dat ze zolang zullen vechten tot de kolonialistische agressor vertrekt.
Daardoor zijn de agressies van de meesters van de wereld in Irak en Afghanistan een nachtmerrie geworden. In Irak hebben ze een Iran-gezinde Sjiïtische regering aan de macht gebracht in Bagdad en daardoor hebben ze hun andere mogelijke prooi Iran minstens 30% sterker gemaakt. Een gevolg van de agressie zijn ook allerlei milities onafhankelijk van het leger. Muqtada al- Sadr heeft al de Amerikanen al verwittigd dat, als ze niet vertrekken zoals afgesproken met de Irakese regering tegen december 2011, de pro-vrijheid  milities zullen vechten om Irak te bevrijden van de bezetter.
In Afghanistan zullen de Taliban ook zolang vechten tot de kolonialistische agressors vertrekken.
Daardoor zitten de wereldoverheersers in een netelige situatie.

Met deze kolonialistische oorlogen winnen alleen bedrijven die banden hebben met de oorlogsindustrie,wapens, vliegtuigbouwers, private contractors, security personeel, bouw en catering en logistieke bedrijven. Ze hebben veel belang bij de oorlogen want ze worden er stinkend rijk van maar deze oorlogen plunderen ook de staatskassen.
Het lijkt dat de  presidenten van de VSA en van de NAVO landen ten dienste staan van oorlogsminnende psychopaten, de hebzuchtige bazen van deze bedrijven.
Het kolonialistische project van overheersing, onderdrukking en uitbuiting door afschrikking en brutaal geweld is wel gelukt in Latijns Amerika, Afrika en Azië maar de moslim van het Midden-Oosten hebben bewezen dat ze zullen blijven vechten, zelfs met miljoenen slachtoffers, tot de wrede kolonialisten zullen vertrekken.

VSA en NAVO stop militaire macht om wereld te overheersen

Er moet een einde komen aan het machtsmisbruik door de wereldoverheersers, ze moeten stoppen met hun militaire macht te gebruiken om de rest van de wereld te overheersen, onderdrukken en uit te buiten, afstappen van de wet van de sterkste en het internationale recht en de principes van waarheid en rechtvaardigheid aanvaarden en respecteren.
Daardoor moet ook de dictatuur van de Veiligheidsraad van de VN afgeschaft worden waar de machtige landen een vetorecht hebben zodat alle belangrijke beslissingen genomen worden in een democratische (één land=één stem) Algemene Vergadering van de VN volgens de meerderheid van de stemmen.
Als de wereldoverheersers nu een oorlog te ver gaan en dit, samen met de staatsschulden en mogelijke binnenlandse protesten, riskeren ze lelijk in het zand te moeten bijten.
Ieder mens heeft recht op rechtvaardige vrede en rijkdom.

1. http://www.youtube.com/watch?v=gySb6Pmi_Ss

2. UNHCR The UN Refugee Agency
OVER A MILLION LIBYANS HAVE FLED THEIR WAR-TORN COUNTRY. THEY NEED YOUR HELP NOW.

As the conflict in Libya continues, over 1 million men, women and children have fled the continuing violence to seek refuge in neighbouring countries, including Tunisia, Egypt, Niger, Chad, Sudan and Algeria.

Your much needed donation through UNHCR will help provide emergency relief items like tents and blankets for people who have been left with no choice but to flee Libya.

We are also seeking help to bring humanitarian assistance to those trapped inside Libya as the number of people displaced within the country is on the rise.

3. NATO bombs UNESCO heritage site in Libya
Tags: Military news, News, World, war in Libya, Leptis Magna , UNESCO World Heritage

NATO aircraft have bombed the unique ancient city of Leptis Magna in Libya, the Libyan official news agency reports.
Sprawling along the Mediterranean coast, Leptis Magna is a UNESCO World Heritage site famous for its antique Roman architecture. The city was founded around 1100 B.C. and is often dubbed Rome in Africa. Five huge color mosaics dating to the 1st and 2nd centuries A.D. have been found their recently.
In a strong condemnation of the bombing, the Libyan government accused NATO of not distinguishing between military and civilian targets and of grossly violating all international norms and conventions.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!