De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Natuurpunt verkoopt haar ziel aan Fostplus en Coca-Cola

Natuurpunt verkoopt haar ziel aan Fostplus en Coca-Cola

maandag 23 mei 2022 21:00
Spread the love
Verslik u niet!
Apetrots stuurde Fostplus eergisteren deze tweet de wereld in:

U leest het goed: Fostplus en Coca-Cola gaan een verbond aan met Natuurpunt!

Onze gerespecteerde milieuorganisatie Natuurpunt gaat dus samenwerken met statiegeldblokkeerders  Fostplus en Coca-Cola.
Het doel: Minder afval in het milieu…
Een vereniging die milieu en klimaat verdedigt, gaat een verbond aan met 2 meedogenloze tegenstanders van statiegeld om zwerfvuil en plastic in de natuur te voorkomen!
Wie bedenkt het?

Is dat moreel & ethisch correct?
Nee, Natuurpunt legitimeert daarmee de pro-wegwerplobby, die niks liever wil dan altijd maar meer, onbeperkt, wegwerpverpakkingen produceren en verkopen.

Haar alliantie met Coca-Cola en Fostplus stelt hen voor als eerlijke, betrouwbare partners, die bezorgd zijn om de natuur.
Dat zijn ze niet.
Natuurpunt verbindt haar naam en reputatie aan klimaatverraders die al -tig keer hebben beweerd dat ‘statiegeld niet de oplossing is voor het zwerfvuilprobleem’, die al 20 jaar of langer statiegeld vertragen, onderuit halen en blokkeren met valse argumenten en cijfers.
Hun actie ‘deClick’ (waar Natuurpunt aan mee gaat werken) is de zoveelste stap van ze om statiegeld als zinloos voor te stellen, uit te stellen en te discrediteren.Door met deze schaamteloze statiegeldsceptici samen te werken helpt Natuurpunt hen aan een betrouwbaar, groen imago. In ruil voor geld.

En dat heet, zoals Natuurpunt wel weet, greenwashing.

Dank zij Natuurpunt kopen zij geloofwaardigheid, en dat komt hun anti-statiegeldstandpunt weer ten goede.

Samenwerken met deze beide statiegeldbashers is hypocriet, en puur klimaatverraad.
Door de immorele wegwerppolitiek van FostPlus en Coca-Cola  belanden er jaarlijks tientallen miljoenen plastic flessen en blikjes in het milieu die statiegeld had kunnen voorkomen.
Dat is zinloos zwerfvuil, maar ook CO2, plastic soep, chemische vervuiling, methaan, boeren- en dierenleed, én biodiversiteitsverlies.
Daaraan verleent Natuurpunt haar naam…PlastiekBestrijding Vlaanderen vraagt Natuurpunt om deze overeenkomst te ontbinden, want dit is  een verbond met de wegwerpduivel himself,

een aanfluiting van elke klimaatethiek, een knieval voor het geld en een  grote stap achteruit naar een eerlijke klimaatpolitiek en sensibilisering.

Toon Eerdekens
voor
PlastiekBestrijding Vlaanderen vzw

.

natuurpunt click

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!