De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nabih Saleh Clownistan
Nabih Saleh Jan Beddegenoodts -

Nabih Saleh Clownistan

maandag 27 juni 2011 18:21
Spread the love

Afgelopen vrijdag vond er in Nabi saleh een kleurrijke demonstratie plaats. Op deze manier wouden ze meer aandacht vestigen op de vele kinderen in Nabi Saleh die elke vrijdag met soundbombs en traangas worden geconfronteerd. Spidermans met vlaggen en clowns met vliegers  probeerden tot aan de bron te wandelen die door de nabije settlement bezet wordt. Na 23 seconden werd de vredevolle demonstratie met traangas en soundboms beantwoord.
“Tear gas was fired at rioters, not targeted at children. We aren’t familiar with a group of children at the riot. If there were children among the crowd, we have no way of knowing.” Aldus de officiële reactie van het Israëlische leger. Hoewel ik een perskaart bezit kreeg ik tien minuten om Nabih sale te verlaten, of ik zou gearresteerd worden. Waarom? Niet iedereen houdt van clowns natuurlijk.

take down
the paywall
steun ons nu!