De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nabespreking maand zonder wiet

Nabespreking maand zonder wiet

maandag 16 november 2015 13:41
Spread the love
Een goeie dag!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn maandje zonder wiet afrondde maar ik wil er toch nog wat over kwijt.

Toen ik -na 30 dagen THC-loos doorgebracht te hebben- mijn eerste trekje van mijn vaporizer nam kwamen er eerst traantjes naar boven. Tranen, omdat ik aan de vluchtelingen die Europa proberen binnen te geraken moest denken en veel sterker voelde hoe erg de situatie wel niet is voor zoveel mensen.

We worden altijd maar gewaarschuwd dat cannabis je gevoelens versterkt, alsof dat iets gevaarlijks zou zijn. Ik zie het eerder als iets heel positiefs. Je staat meer stil bij hoe een ander het beleeft en je voelt een sterkere verbondenheid. Daarom dus dat moest cannabis legaal zijn, er veel meer vrede zou heersen. En wat meer vrede kunnen we best wel gebruiken dacht ik zo.

Dus, eerst kwamen de traantjes en enkele minuten later kreeg ik zoveel idee√ęn om een artikel te schrijven met mogelijke oplossingen. Maar na enkele zinnen bedacht ik dat het te veel werk is en dat ik dat maar beter overlaat aan een Peter Mertens. ūüôā

 Ik sloeg de paar zinnen op, ging naar You Tube, zette mijn boxen wat harder en gaf me over aan de muziek. Ik kreeg zin om te dansen en voelde mijn lichaam zich ontspannen. Toen bedacht ik me, al dansend, dat ik de hele maand veel minder bewogen had dan anders. Ik nam veel meer de bus in plaats van de fiets. Mijn motivatie om te fietsen was sterk gedaald, nochtans geniet ik daar normaal zo hard van. Door het vele zitten voelden mijn spieren ook heel stram en verzuurd aan, ik voelde me bij momenten een oud vrouwtje.

De rest van de avond heb ik doorgebracht in mijn eentje. Mijn zoontje was die avond bij zijn papa. Maar ik voelde me niet alleen.

Zo ging het dus ongeveer.

Vrienden vragen zich wel af waarom ik eigenlijk per se een maand zonder wiet wou doorbrengen. Ik moet toch niks bewijzen, zeggen ze. Ik antwoord dan dat ik enkel wou aantonen dat stoppen met cannabis heel gemakkelijk is, je moet het alleen maar doen.

Een andere vriend zegt me dat een maand stoppen te makkelijk is omdat je kan aftellen. Als je je gebruikerspatroon niet verandert heeft het geen enkele zin, zegt hij. Ik geef hem gelijk en ongelijk. Gelijk omdat het zeker geen kwaad kan om dagen of zelfs periodes zonder wiet in te lassen. Gewoon, omdat nuchter zijn ook ok is. Ongelijk omdat cannabis, mits het op een goede manier gebruikt wordt (vaporizer, thee, olie,…) niet schadelijk is. Sterker, het is zelfs heilzaam. Dus kan het schadelijker zijn om geen cannabis te gebruiken, wat je met andere genotsmiddelen niet hebt.

Donderdag 19/11 komt Mambo Social Club voor in Hoger Beroep! Zie jullie allen daar?

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!