De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Na scool toe.

Na scool toe.

maandag 28 november 2011 16:17
Spread the love

07.30 Uur en we ontwaken in ons bijna prinselijk bed. Ik weet niet hoe het komt maar sinds we in Zuid Afrika zijn heb ik al elke nacht meer dan behoorlijk geslapen. Nachten van 7 tot 8 uur zijn voor mij pure luxe. Je zou hier voor minder willen blijven!!!

Een baie goed ontbyt:

Rond 08.30 uur begeven we ons naar de gezellige woonkamer van ons gastenverblijf. Jaap en Serah baten al 13 jaar het Ocean Vieuw Guest House uit. Mevrouw organiseert alles en deelt de lakens uit en Meneer laat begaan. Maar van gasten ontvangen hebben ze wel kaas gegeten. Er zijn 6 knus ingericht kamers met king size bed, bad en douche. Elke kamer heeft zijn kleur en wij verblijven in de witte kamer. Je ziet dat Serah al haar kamers met heel veel liefde en smaak heeft ingericht.

In de woonkamer staat de tafel mooi versierd klaar voor ons ontbijt. Serah weet hoe ze gasten moet ontvangen met een sierlijk aangeklede tafel. Vars vrugtesap, koffie of tee, vars vrugte, selfvervaardig marmelade, toast en een bord vol spek, eier, boerewors, tamatie, gebak sampioen, advocado, kaas en yoghurt. Terwijl we zitten te genieten van dit uitgebreid ontbijt kunnen we de zee zien. Met een beetje geluk zien we weer walvissen. Onze aandacht gaat echter uit naar de vele vogels die vlak voor onze neus ook genieten van hun ontbijt. Jaap heeft een heus vogelrestaurant gemaakt uit recyclagemateriaal. Het is heerlijk om te zien hoe de verschillende soorten vogels zich te goed doen aan spijs en drank.

Na dit meesterlijk ontbijt pakken we onze spullen in nemen met een beetje spijt afscheid van deze warme mensen. Cape Aghullas zal voor altijd een bijzondere plaats in ons hartje hebben.

Mcgregor, wij kom daar an:

We hebben een rit van ongeveer 152 km voor de boeg. Het landschap onderweg is prachtig en heel gevarieerd. Vlakke stukken worden afgewisseld met glooiende landschappen, kilometers open velden, geen huis te bespeuren maar zeer goed berijdbare wegen. Soms veel beter dan bij ons.

Om Mcgregor te bereiken moeten we over een bergpas tussen Greyton en Robertson. Het is heerlijk rijden op de onverharde weg. Wij maken evenveel stof als een kudde olifanten waardoor ons autootje van zilvergrijs veranderd in vaalbruin.

Een hartelijk weerzien:

Aangekomen in mcgregor begeven we ons eerst naar het huisje van Katleen. Het is een hartverwarmend weerzien. Bij een verfrissend glaasje fruitsap praten we bij. De dagdagelijkse problemen en bezorgdheden over school de kinderen enz… komen allemaal aan bod. Mary is groot geworden, al een hele juffrouw. Zij volgt nu school in een ander schooltje waar ze persoonsgericht onderwijs volgt. Ze zit in een klasje met 6 waar de leermethode veel beter op haar leervermogen is afgestemd. Het is leuk om te vernemen welke progressie Mary reeds gemaakt heeft ook al is er nog veel werk aan de winkel. Petje af voor Katleen die haar zo goed als mogelijk tracht te begeleiden.

Net over de middag eten we een snack bij “ezeltjierus”, een rushuis voor gepensioneerde ezels. Je kan er heerlijk eten voor weinig geld en de opbrengst dient om de dieren te verzorgen. De uitbaters kennen ons nog en zijn blij ons weer te zien.

Tanagra wine estate:

De komende 8 nachten verblijven we in de Tanagra Wine Estate. Een mooie en handig ingerichte keuken, leefkamer met dubbel bed, ruime badkamer, terras met braai die uitgeeft op de riante tuin met zwembad, maken deel uit van Garden Cottage. We zijn weer met ons gat in de boter gevallen. De eigenaars hebben ons deze cottage verhuurd voor de helft van de normale prijs omdat we een week vrijwilligerswerk in de Mcgregor Waldorfschool komen doen.

Morgen gaan we verder kennis maken met de symphatieke eingenaar en hun prachtig domein. Een rondleiding en winetasting behoren zeker nog tot de mogelijkheden. Waarschijnlijk kan ik jullie later nog veel meer vertellen over dit uitgestrekt domein en zijn produkten want buiten wijn worden hier blijkbaar ook brandy en grappa gemaakt. We gaan mooie tijden tegemoet.

En morgen…

Morgen is het zondag en wordt een heel speciale dag voor ons daar we in de namiddag ons petekindje Aliziwe en haar ouders terug zullen ontmoeten.

Meer daarover in een volgende impressie…

https://picasaweb.google.com/home

take down
the paywall
steun ons nu!