De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Na een Bolsonaro, de copycats en dan weer een linksere golf

Na een Bolsonaro, de copycats en dan weer een linksere golf

woensdag 26 juni 2024 01:55
Spread the love

Er werd enkele maanden geleden vertelt dat ‘the pink tide’ misschien een definitief op zijn einde loopt. Toch leverde de eerste peilingen voor de lokale verkiezingen in Brazilië een zeer links beeld op. Dat wil zeggen dat er een anti-Bolsonaro effect is.

Bolsonaro is de extreem-rechtse president van Brazilië tussen 2018-2022. Hij geraakte aan de macht door te winnnen van Haddad, die voordien Burgemeester was van São Paulo. Nu staat Federaal Parlementslid Boulos klaar voor de scherp hij maakte het van straathoekwerker tot eengemaakte kandidaat voor de scherp.

Bolsonaro heeft het pendulum weer naar links getrokken in Brazilië. Voorlopig zijn er nog veel copy cats aan de macht in de rest van Latijns-Amerika. Als mensen schrik hebben kiezen ze vaak voor anti-vertegenwoordigers opdat die de bliksem van een eventuele president Trump kunnen aarden.

We zien dit in verschillende landen van Latijns-Amerika. Bukele, Milei, de nog onbekende president van Paraguay en ga zo maar door. Deze zijn de copycats van de beredere beweging van Bolsonaro die al eerder werd gezien als de Trump van de tropen. Toch is dit laatste niet correc

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!