De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

MUSIKA: HET CONCERT Een ontmoeting tussen muziek en beeldende kunst

MUSIKA: HET CONCERT Een ontmoeting tussen muziek en beeldende kunst

maandag 10 september 2018 18:59
Spread the love
Op zondag 23 september 2018 kan u genieten van MuSiKa.  MuSiKa is een unieke samenwerking tussen het Museum voor Schone Kunsten Gent en Intercultureel Muziekcentrum De Centrale. Het project brengt twee verschillende kunstvormen – muziek en beeldende kunst – samen.  Shalan Alhamwy en Ehsan Yadollahi verklanken een deel van de MSK-collectie. Zo kan je als bezoeker de collectie op een andere manier beleven.

Een ontmoeting van stijlen en culturen

De Centrale nam het muzikale luik op zich en schoof twee veelbelovende musici naar voren. Shalan Alhamwy, geboren in Homs (Syrië), is violist en componist. Hij groeide op met Arabische muziek, en studeerde later klassieke westerse muziek. Shalan beheerst daardoor beide muzikale tradities. Ehsan Yadollahi is een Iraans muzikant, onderlegd in het spelen van tar en setar (Perzische langhalsluiten). Zijn muziek ontstaat meestal via improvisatie op basis van verschillende thema’s en motieven, dikwijls gebaseerd op Iraanse en westerse poëzie.

Met Shalan Alhamwy (viool),  Ehsan Yadollahi (tar & setar), Laura De Bruyn (viool), Liesbeth Lambrecht (altviool), Jasmijn Lootens (cello),  Keivan Vala (gitaar), Tammam Ramadan (ney), Yamen Martini (trompet) en Rossana Azhandeh (zang)

In samenwerking met het MSK Gent, de Provincie Oost-Vlaanderen, het August Vermeylenfonds en Radio URGENT.fm

decentrale zo 23/9 11:00

tickets vanaf 4 euro

https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/musika-het-concert

http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5283

 

take down
the paywall
steun ons nu!