De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Munther Fahmi and the right to come back…
Munther Fahmi, Bookshop, Jerusalem, The american colony -

Munther Fahmi and the right to come back…

donderdag 28 april 2011 10:03
Spread the love

Munther Fahmi werd geboren in Jeruzalem en vertrok op 20-jarige leeftijd naar The United States. Toen hij 20 jaar later terug keerde naar zijn geboortestad, wachtte hem een pijnlijke verrassing. Tijdens zijn afwezigheid was er een wet gestemd die het onmogelijk maakte voor Munther om nog in zijn geboortestad te wonen.
Munther is de charismatische eigenaar van één van de populairste boekhandels van Jeruzalem. Ondermeer Tony Blair, Kofi Annan, Jimmy Carter en Uma Thurman behoren tot zijn klanten. Ondanks zijn contacten heeft Munther het recht verloren om in zijn geboortestad te wonen.

Dit is geen uniek probleem. Alleen al in 2008 verloren 4.500 Palestijnen hun verblijfsvergunning in Oost-Jeruzalem, aldus mevrouw Dalia Kerstein, directeur van Hamoked, een Israëlische mensenrechtenorganisatie.
“It merely highlights the injustice of a system that allows members of one tribe to return after 2,000 years, but forbids members of another, even if they were born there, to come home after two decades.” Quote: The Economist

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!