De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Mubarak is rijkste man ter wereld’
Corruptie, Egypte, Hosni Mubarak, Werelds rijkste man, Buitenlandse bankrekeningen, Misbruik van openbare fondsen -

‘Mubarak is rijkste man ter wereld’

dinsdag 8 februari 2011 14:35
Spread the love

Hosni Mubarak is veruit ‘s werelds rijkste man. Dat schrijft de Britse krant The Guardian op basis van berekeningen van Midden-Oostenexperts. Volgens hun cijfers bezit Mubarak een fortuin van om en bij de 70 miljard dollar; dat is zo’n 35% meer dan wat de Mexicaanse zakenman Carlos Slim Helu en Microsoftstichter Bill Gates zouden bezitten.

http://www.guardian.co.uk/world/2011/feb/04/hosni-mubarak-family-fortune

Mubaraks geld is geparkeerd op buitenlandse bankrekeningen en in vastgoed in New York, Beverly Hills, Londen en aan de kust van de Rode Zee. De Egyptische leider zou enorm hebben geprofiteerd van de lucratieve investeringen die hij als president kon maken. ‘Er was een enorme corruptie en misbruik van openbare fondsen voor persoonlijke verrijking’, aldus één van de experts.

http://www.nypost.com/p/news/international/hosni_richest_in_world_GREpxbXwb5jEUu0ygxikzM

Ook andere leiders in het Midden-Oosten zouden fortuinen van om en bij de 40 en 70 miljard dollar hebben verzameld. (FZ)

Bron :

Express.be / Britse krant The Guardian / New York Post

Nabeschouwing :

M.a.w. Het kapitaal hoort toe aan het Egyptische  volk.  Hij heeft 30 jaar lang het volk verarmt door zich zelf en zijn omgeving te verrijken. En dit op alle mogelijke manieren.

Het énige wat men nu moet doen is al die rekeningen in het buitenland blokkeren.

Het is niet ” ik of de chaos ” …maar ” mijn geld of niets “…

Of zie ik dit verkeerd ?

Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!