Moeten er nog cultuur – programma’s komen op de Vlaamse televisie?

Moeten er nog cultuur – programma’s komen op de Vlaamse televisie?

vrijdag 16 september 2016 22:46

‘K heb naar dat nieuwe cultuur – programma met Bent Van Looy en Sofie Lemaire op Canvas gekeken; ‘Culture Club’ genaamd en nee, ‘k heb stellig het gedacht dat ik mijn tijd béter besteed kon hebben! Maar, ja . . .

Hoewel de promesse zo ongeveer was om zowel aandacht te hebben voor ‘hoge(re) cultuur’ als eerder populaire cultuur (Beyonce en zo nog enige heden ten dage bekende mensen, bv.) vond ik het programma toch alweer veeel te gezapig en belerend! 

Nee, nooit kan een cultuur – programma zich van die gezapigheid en belerendheid bevrijden; mij dunkt, tenminste wellicht nooit op de Vlaamse televisie, over cultuur – programma’s op andere zenders kan ik helaas niets zeggen.

Dat item ivm. Roald Dahl kwam wél goed over, doch ‘k had ‘t gedacht dat ik dat niet nodig had; niet dat ik zoveeel van Roald Dahl en/of zijn boeken afwist, doch ‘k heb enige dagen voordien een lezing bijgewoond over Roald Dahl en die uitleg vond ik stukken béter!

‘K weet niet of ik (nog) naar volgende afleveringen van ‘Culture Club’ ga kijken maar ik denk dat een interessant boek lezen voor mij althans, vééél béter is, een boek van Rilke, bv. of het boek ‘Cat Sense’ van John Bradshaw; katten kun je wellicht niet direct producten van de menselijke natuur/cultuur noemen, doch het boek ‘Cat Sense’ komt voorlopig wat mij betreft over als een prachtig cultuur – product!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!