De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Moet de anonimiteit op internet aan banden worden gelegd?
Internet, Anders Behring Breivik, Anonimiteit -

Moet de anonimiteit op internet aan banden worden gelegd?

dinsdag 2 augustus 2011 13:08
Spread the love

Uit onderzoek is gebleken dat Anders Behring Breivik, de Noor die heeft toegegeven verleden maand 77 mensen te hebben omgebracht op het eiland Utoya, vaak anoniem deelnam aan discussies op het internet.

De Finse krant Karjalainen pleif voor een nieuwe reglementering van fora (via Google Translate):

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Mielipiteet/nimett%C3%B6myys_tuo_pahimman_esille_7281140.html

‘Het is betreurenswaardig vast te moeten stellen dat de kans om anoniem deel te nemen aan dit soort fora het allerslechtste uit de mens naar boven haalt. Het niveau van vele van die fora is dan ook schrijnend…. Ze staan bol van scheldtaal, bedreigingen, laster en haattirades. Wie zou zichzelf toestaan dit soort zaken te schrijven mochten ze er in eigen naam verantwoordelijkheid voor moeten nemen…. Misschien zou dat een minimumvereiste voor het internet moeten zijn. Dat auteurs opnieuw gewend raken aan het feit dat ze verantwoordelijk zijn voor wat ze op internetfora posten.’

Lees hier de column ‘De ondraaglijke lichtheid van het internetbestaan’

http://www.express.be/articles/nl/column/De-ondraaglijke-lichtheid-van-het-internetbestaan/103276.htm

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!