De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Moeiteloos de mode volgen met deze zomertrends van 2017

Moeiteloos de mode volgen met deze zomertrends van 2017

vrijdag 2 juni 2017 05:53
Spread the love

Als moderne vrouw volg je graag de mode, maar hoe doe je dat op een manier die ook past in jouw drukke leven? Er zijn op de verschillende catwalks van alle grote modehuizen weer prachtige creaties gespot maar helaas is de mode die we zien op de catwalk niet altijd even makkelijk te dragen op een drukke baan of wanneer je voor je kinderen of gezin zorgt.

Modegigant Elle is natuurlijk dè referentie voor wat er helemaal hip is deze zomer dus waar beter te beginnen dan bij het artikel over de zomertrends van 2017. Er worden in dat artikel 15 trends uitgelicht, dus keuze zat ! Te beginnen bij de tailleriem (helaas niet ideaal voor elke bouw) de anorak en de wat moeilijker te dragen gedestructureerde mode. Ieniemienie tasjes (maatje pinpas), lange mouwen tot bijna op de knieën, héle brede schouders en de legging (ja dames, hij mag weer!) zijn de trends die niet altijd handig zijn of waar niet elke vrouw zich gemakkelijk in voelt. Sporty chic, patchwork, zichtbare BH bandjes en zebraprint zijn minder moeilijk te dragen, maar passen zich niet makkelijk aan aan elke stijl en bouw.

En ook al staat het prachtig op de catwalk, je auto fileparkeren in ultrabrede schoudervullingen of werken op de computer in mouwen die bijna tot je knieën vallen is niet altijd even praktisch. Dus hieronder volgende trends die te dragen zijn in elke situatie en door elke vrouw.

Dus wat zijn nu die makkelijk te volgen zomertrends van 2017?

Het leuke van de eerste trend is dat bijna iedere vrouw wel al wat hiervan in haar garderobe heeft liggen, namelijk roze kleding. Vooral het poederroze en het knalroze zijn kleuren die vaak gezien zijn op de catwalk, maar elke kleur roze is goed. Steek je dan echter dan wel van top tot teen in het roze om de mode te volgen –denk Barbie- voor het optimale effect.

Een andere trend waar iedereen zich wel in kan vinden zijn de bloemenprints. Werden ze voorheen nog als ouderwets of stijlloos gezien, bloemen in alle kleuren zijn weer helemaal hip en retro. Denk dan bijvoorbeeld aan een croptop en broek in hetzelfde bloemenmotief, of wanneer je niet zo’n haast hebt om je middenrif te laten zien, een mooie jurk in een bloemenpatroon. Omdat je eindeloos kunt variëren met de modellen van jurken en met kleuren en groottes van prints kan iedere vrouw wel een mooie bloemetjesjurk vinden.

De derde trend waarvoor je ook niet compleet je bankrekening hoeft te plunderen is het betere laagjeswerk. Waar je op de catwalk extravagante combinaties zag zoals kanten broeken over shorts en jurken over pantalons, met een legging (ben je er al aan gewend?) en een mooie rok gedragen op een top met een blazer of mooie trench kom je een heel eind.

Voor mooie dameskleding volgens de trends van 2017 kijk eens bij Cream kleding

En nu we weer helemaal op de hoogte zijn van wàt we aan kunnen deze zomer, waar gaan we die prachtige kleding op de kop tikken? Zoals eerder aangegeven is het leuke van de roze trend, de bloemetjesmode en het betere laagjeswerk dat we niet volledig onze bankrekening hoeven te plunderen om toch nog modieus voor de dag te kunnen komen. Bijna iedereen heeft wel iets volgens die 3 trends in dekast liggen. Maar mocht je nou toch zin hebben om jezelf plezier te doen is een website die een echte aanrader is Cream kleding. Dit merk maakt deel uit van de catalogus van het Deense BON’ A PARTE en heeft niet alleen mooie kleding met prachtige details, maar het leuke is dat op diezelfde site ook kleding te vinden is tot en met maat 56 (het merk Zizzi heeft met name de grotere maten beschikbaar).

Geen zin om gemakkelijk je garderobe aan te vullen vanuit je luie stoel? Ook vintage winkels en andere boetiekjes met tweedehands kleding kunnen voor deze drie modetrends een hele leuke manier zijn om voor een bescheiden budget toch moeiteloos de mode te volgen. Welke trend volg jij?

take down
the paywall
steun ons nu!