De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Moeder waarom leefde gij nog ?

Moeder waarom leefde gij nog ?

zondag 22 april 2012 21:47
Spread the love

In Theater aan de Stroom ging vrijdagavond het toneelstuk Moeder waarom leefde gij nog, in première. Het stuk, geschreven door Frank Van Eerum, was eerst bedoeld voor een amateurgezelschap. Toen het een aantal jaren op de kast bleef liggen, werd er besloten om het toch te spelen met beroepsacteurs en een theatergezelschap. Er werd duchtig herschreven en het resultaat mag er wezen.

Een overwerkte zakenman die s nachts rondspookt. Een brave zoon die de kerk en zijn dementerende moeder in het midden houdt. Een extraverte huisvrouw met moederneigingen. Een eenzame jonge vrouw die wegvlucht in esoterische patchoulisferen. En het mysterieuze meisje dat de gang laat blinken. Vijf karakters door het toeval bij elkaar gebracht in hetzelfde appartementsgebouw. Hebben ze meer gemeen dan het dak waaronder ze wonen? Wordt het een clash van werelden of vinden ze elkaar ergens in een gemeenschappelijk universum, hoe bizar dat er ook mag uitzien?

Moeder waarom leefde gij (nog)?’ is een confronterende uitvergroting van de kleinmenselijke kantjes in elk van ons. Pijnlijk herkenbaar en schaamtelijk grappig.

Theater aan de Stroom
Blancefloerlaan 181
2050 Antwerpen 5 

take down
the paywall
steun ons nu!