De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Moede na wa weite!

donderdag 12 december 2019 21:34
Spread the love

Toen Paul Magnette, je weet wel, die informateur van de Waalse Socialisten, zich gisteren in de Aalmoezenierstraat in Antwerpen ging informateren over welke tandpasta nu het best bij welke stank past zag hij op het voetpad een man strompelend de straat oversteken. De man bleek een mes tussen de ribben te hebben gekregen. De daderes, een vrouw van rond de 50, rond gezicht, droeg een Tatcheriaanse bril omkaderd door 2 TV-schermen op haar neus. Ze sloeg blijkbaar nog blauw aan van colère.

 

Toen Magnette wat dichterbij kwam ontwaarde hij in de contouren van de gewonde man Bart De Wever. Jazeker, de burchtmeester zelve. Ben jij me paapa, vroeg Bart aan Magnette? Daziedevanier antwoorde Magnette met een beleefd Waals accent. Het is hier zoooooo koud wierp Bart op maar Magnette vertrok geen vin.

 

Zijt gij ook al niet eens door een Vlaamse socialist in de rug gestoken in het nabije verleden, vroeg Magnette weer met een beleefd Waals accent? Niet met een mes, sprak Bart. De Vlaamse socialisten hebben me wel willen raken en dat is hen dan nog gelukt ook! Bovendien wilde de dader in mijn beste vriendin binnendringen om mij van daaruit te kunnen treffen. Ik heb zooooooo een kou klaagde Bart weer.

 

Gij hebt hier presiezament niet veel vrienden in Antwerpen stelde Magnette. Wilt gij dan mijn vriend zijn meesmuilde Bart? Vous pouvez le voir d’ici zei Magnette opnieuw, starte zijn wagen en reed weg zonder zich nog te bekommeren om Bart.

 

Met zijn laatste krachten en nog wat beltegoed belde deze aan lager wal geraakte burchtmeester naar radio 1. Radio 1 met Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck zei iemand aan de andere kant van de lijn. Hebben jullie nog altijd camera’s hangen in de uitzendruimte vroeg Bart? Jazeker zei Xavier aan de andere kant van de lijn.

Moede na wa weite, zei Bart? ’T Janke stoe maai miër dichtbaa as ’t lachen! Dan zijt ge bij de juiste zender Bart, zei Xavier nog.

En zo kwam het dat Bart voor de zoveelste keer op Jank-TV verscheen. Hoe slecht kunnen mensen zijn, begon hij zijn optreden. Eerst steken ze je een mes in de rug en dan laten ze je gewoonweg in de kou staan. In wat voor een wereld leven wij toch? Vroeg hij zich af.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!