De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Modi, grenzen aan de groei

Modi, grenzen aan de groei

dinsdag 11 juni 2024 06:25
Spread the love

Het status quo in India is een overwinning voor velen. Het is duidelijk dat er grenzen aan de groei zijn van de BJP. Het leekt een geoliede campagne machine, maar laat ons eerlijk zijn. De grote winnaar van deze verkiezingen is de demografie en de grondwet.

<AI>Modi is een veelvoorkomende achternaam, maar als je specifiek vraagt naar Narendra Modi, dan is hij een prominente politicus uit India. Narendra Modi is de huidige premier van India. Hij is de leider van de Bharatiya Janata-partij (BJP) en heeft sinds 2014 gediend als de premier van India. Modi is een invloedrijke figuur in de Indiase politiek en heeft verschillende hervormingen en initiatieven geïmplementeerd tijdens zijn ambtstermijn.<AI>

De BJP had zich voorgenomen om driehonderd zetels te halen bij de verkiezingen van de Lokh Sabha. Dat deed ze met verven, maar ze droomden van de driehonderdtachtig om de grondwet te kunnen herschrijven.

Er werden verschillende grondswertswijzingingen voorgestelt voor de verkiezingen die vooral doelden op de assimileren van de moslims binnen het etnisch-nationalisme van de BJP. Toch hield de grondwet van Ambedkar, een dalit, stand.

Nehru is de huidige founding father van India die is ingehaald door Modi. De enige die ons nog rest is Ambedkar, en deze zijn partij sloot zich al voor een deel aan bij de BJP. Omdat het ethnisch nationalisme nu gelooft in solidariteit tussen gemeenschappen.

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!