De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Misschien toch nog even de bomma een nieuwjaarsknuffel gaan geven alvorens ze voorgoed de pijp uit gaat.

Misschien toch nog even de bomma een nieuwjaarsknuffel gaan geven alvorens ze voorgoed de pijp uit gaat.

woensdag 30 december 2020 21:50
Spread the love

Volgend artikel is een reactie op de opinie[1] van Kurt De Loor waarin hij met zacht moraliserende druk een lans breekt voor de komende vaccinatiecampagne tegen het Covid-19 virus, opdat de evenementensector en de festiviteiten, de concerten allerhande, enfin het hele gewone leven, in ons land weer op gang zou kunnen komen. Voor jong en oud.

De man, zowel SP.a getrouwe als organisator van Rock Zottegem, gelooft namelijk in de kracht van solidariteit. T.t.z. de kracht van solidariteit van bovenuit. U weet wel, die kunstmatige vorm van solidariteit zoals door het socialisme en haar vertegenwoordigers uitgedragen totdat het erop aan komt om echte sociale veranderingen te bewerkstelligen natuurlijk. Een sociaal rechtvaardige fiscaliteit om maar iets te zeggen. Maar daar is het nu even niet de moment voor, neen. En het vreemde is, voor de jonge lezers onder ons, dat dat volgens diezelfde socialistische partij en haar vertegenwoordigers, al decennia lang niet de moment voor is.

Hier echter ontgaat het de auteur in al zijn goedbedoelendheid dat het vaccin, zoals nu voorgesteld, geproduceerd, geleverd en toegediend, geen transmissie verhinderd! Wil zeggen: je kan dan misschien zelf wel geen symptomen meer krijgen, maar het blijft nog steeds perfect mogelijk om de ziekte over te dragen op, ik zeg maar iets: de cafébaas van jouw stamkroeg, de muzikanten van je favoriete band, je lief en ja, zelfs op jouw bomma. Euh? Waar zit de logica dan van gans de strategie? Ja, waarom zou je nu je bomma moeten ontzien als je ze nadien, na vaccinatie, nog steeds moet blijven ontzien? Want zekerheid heb je nooit.

Trouwens of de bomma eigenlijk nog antistoffen aanmaakt die het vaccin uiteindelijk moet komen te versterken, dat is natuurlijk ook niet gezegd. Om maar te zeggen dat de vaccinatiestrategie, met dit vaccin, tegen dit virus, voor zover we nu weten, op niets dan los zand is gebaseerd.

Ja, misschien moet Kurt De Loor eerst eens even komen te bewijzen dat het vaccin wel echt werkt in plaats van klakkeloos de persberichten van de producenten te geloven en na te praten. Want cultuurbeleving is een ding natuurlijk, de manier waarop die cultuurbeleving wordt gepresenteerd is een ander. En voor zover ik hier kan opmaken uit de wensen van de auteur, is dat alvast een denkstap te ver.

Immers, in tegenstelling tot wat De Loor hier schijnt te komen propageren (solidariteit, gemeenschapsgevoel,..), impliceert dergelijke oproep niet meer of minder dan een egocentrische levensstijl en een samenlevingsmodel dat op termijn een apartheidspolitiek faciliteert en goedkeurt. Want wie braaf is krijgt lekkers en wie stout is de roe. Eerst een prikje dan een concertje, is dat echt een wereld waar je heen wilt Kurt De Loor? En ben je dan wel zeker of jij of gelijk wie van je geliefden uiteindelijk in het juiste vakje terecht komt?

Het zal niet verbazen dat dergelijk artikel een van de vele zullen zijn die de komende maanden nog regelmatig worden gefabriceerd. Vermoedelijk steeds vanuit een of andere hoek of met een of andere nuancering, maar allen inspelend op een dubieuze moraal om een experimenteel vaccinatieprogramma op de bevolking te promoten.

Ik neem me niet voor hier steeds weer op in te gaan. Persoonlijk vind ik het vreemd dat dergelijke berichten hier op deze zichzelf ‘Vlaanderens grootste alternatieve media’ noemende website terechtkomen zonder de minste (media)kritiek. Tegendraads?

Maar over kritiek gesproken, de laatste en meest up to date portie, stevige én positieve kritiek op de hele coronakwestie vind je hier[2]. Ik kan enkel mensen aanraden hiervoor even te gaan zitten en het uit te kijken tot het einde.

En ondertussen, als die bomma aan het einde van haar leven gekomen is, toch nog even een nieuwjaarsknuffel te gaan geven, alvorens ze voorgoed de pijp uit gaat. Want een herkansing is er niet. ’t Is dat ik er van kan meespreken.

 

 

 

[1] https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2020/12/30/misschien-toch-even-de-nieuwjaarsknuffel-aan-de-bomma-overslaan-in-de-hoop-dat-je-ze-een-pintje-kan-trakteren-op-een-festival-deze-zomer/

[2] https://www.youtube.com/watch?v=GGN7rs6uy44&t=1761s&fbclid=IwAR0qUz5ljLWfsQM4HNagak8BnSE7hCDROS6XilHoKH7eOaxgLTONlJwQnXg

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!