De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Miss Exclusive 2012 verkiezing

Miss Exclusive – de andere miss verkiezing.

dinsdag 27 september 2011 18:01
Spread the love

Op zaterdag 24 september 2011 werd Miss exclusive 2012 verkozen, in een uitverkochte zaal, vond de spetterende finale van Miss Exclusive plaats in de Zebrastraat te Gent.

25 jarige organisator Ken Stevens die al eerder aan 2 mister verkiezingen heeft deelgenomen en gewonnen vertelde mij dat het backstage gebeuren hem meer intereseerde dan zelf in de kijker te staan. De competitief ingestelde Ken Stevens houdt ervan de missen hun dromen waar te maken, daarom besloot hij om zijn eigen miss verkiezing, Miss exclusive op te richten.
Miss Exclusive heeft zijn naam niet gestolen. Hier geen eredames maar alle aandacht voor de Miss. Na amper twee jaar is het Ken stevens gelukt om op een zo hoog niveau te staan dat de Miss België verkiezing erbij verbleekt. Bovendien slaagde hij erin, waar de Miss belgië verkiezing faalde, het op tv brengen van de finale show miss exclusive.

Voor Annelien Pauwels was het toch wel wat moeilijk om haar kroontje door te geven aan de nieuwe miss maar ze weet dat er een tijd van komen en gaan is. Annelien werd in 2010 als eerste Miss Exclusive  gekroond en voor haar was dit een onvergetelijk jaar. Ze koos er voor om haar baan als onderwijzers voor één jaar te onderbreken zodat ze volop kon genieten van haar jaar als Miss Exclusive. Nieuwe missen kunnen steeds op haar rekenen voor raad en ondersteuning, ze blijft dan ook nauw bij de organiatie betrokken.

De juryleden besloten het kroontje toe te kennen aan de 19 jarige Lisa De Mulder uit Machelen-zulte.  Dit was haar eerste miss verkiezing maar dankzij Ken Stevens kan ze nog deelnemen aan heel wat internationale verkiezingen. Ze heeft geen spijt dat ze hieraan heeft deelgenomen, dit was voor haar een top verkiezing, een betere verkiezing kon ze zich niet voorstellen.  Finaliste Goele Govaerts 24 jaar heeft reeds deelgenomen aan verschillende miss verkiezingen zoals Miss Kempen, Miss aardbeienprinses, Miss Diamant en Miss West vlaanderen voor Miss België. Ze werkt als administratief bediende wat toch wel zwaar te combineren viel met de miss verkiezing zeg Goele maar ze heeft zeker geen spijt van haar deelname.

Laetitia Wastyn nam eerder reeds deel aan de verkiezing Miss West Vlaanderen voor Miss België maar Miss Exclusive stond volgens haar toch op een hoger niveau.
Mode fascineert de schone Laetitia maar ze ziet haar toekomst eerder als vertaler-tolk. Toch wil ze haar werk in de modewereld blijven combineren met haar studies.
Voor Laetitia was het een spannende finale. Op het einde van de show bleven er vijf meisjes in de spotlights geplaatst die kans maakten op het fel begeerde kroontje.
De spanning begon wanneer één voor één een meisje uit de spotlight verdween. Als laatste bleven enkel Laetitia en Lisa over. Uiteindelijk werd Lisa De Mulder de geluksvogel.

Finaliste Saschia De ruddder had voor Miss Exclusive deelgenomen aan de Miss verkiezing Miss Diamant 2011, hier mocht zij met de prijs van de pers gaan lopen.
Maar ze wou nog een stapje hoger gaan dus besloot ze deel te nemen aan Miss Exclusive. Saschia ziet haar toekomst ergens in de showbizz of modewereld, ze is hier voor heel hard aan het werken om dit te kunnen bereiken. Een beter verkiezing dan Miss Exclusive bestaat volgens haar niet daarom denkt ze ook niet meer deel te nemen aan een andere miss verkiezing.

Elke Taelman 24 jaar zingt reeds 3 jaar en heeft al deelgenomen aan verschillende zangwestrijden.  Haar grote droom is om een carrière op te bouwen als zangeres.
Eerder had ze al meegedaan aan de verkiezing Miss shopping en nu zette ze de stap om deel te nemen aan Miss Exclusive. Indien de zangcarrière niet van de grond komt zal ze verder gaan in bank-en verzekeringen.

De senior van de groep was de 26 jarige klaudia raczova. Na haar verblijf gedurende 8 jaar in een centrum voor asielzoekers is deze lastige periode eindelijk achter de rug.
Klaudia was één van de laatste tien finalisten van Miss Exclusive en voor haar is dit het eerste positieve punt sinds haar verblijf in België.  Er was een zeer goede sfeer tussen de meisjes, Klaudia heeft er dan ook goede vriendinnen aan over gehouden. De 19 jarige Emely Van Tendeloo heeft haar droom gerealiseerd door deel te nemen aan Miss Exclusive. Het is voor haar een eer om België te mogen vertegenwoordigen. Emely krijgt de kans om ons land te vertegenwoordigen op Miss Humanity in Barbados, deze prijs werd uitgereikt door Filip van den Berghe, verantwoordelijke van de Missitems site. Emely is afgestudeerd als schoonheidsspecialiste maar zou ook graag iets doen als voedingdeskundige of kapster. De sympathieke Emely heeft in 2009 al eens aan een miss verkiezing deelgenomen.  Ze staat ook op modellennet.be en heeft al een mooie portfolio mogen samenstellen ook dankzij Miss Exclusive. Emely denkt voorlopig nog niet aan een andere miss verkiezing maar wil zich richten op de internationale verkiezing in barbados waar ze in oktober al aan begint.

De 10 finalisten waren bezig van in mei 2011 maar dat vonden ze zeker niet erg want ondanks de vele moeite heeft geen enkele kandidate het zich beklaagd om deel te nemen aan Miss Exclusive. Niet enkel werd er gerepeteerd voor de show, ook kregen de meisjes fotoshoots cadeau waardoor ze ook van een mooie portfolio beschikken.
De toeschouwers konden genieten van een prachtige show die perfect gechoreografeerd werd. Tussen de verschillende delen in konden de toeschouwers genieten van optredens van o.a. funda en kaye Styles.  Ken stevens liet zijn meisjes défileren in badpak, lingerie, bruidskledij en feestkledij. Ook de show van Miss Exclusive mocht exclusief genoemd worden, hier geen lange persoonlijke voorstelling maar gewoon een kort gesprek met de meisjes in verband met hun verkiezing.
De inschrijvingen voor volgende editie zijn reeds geopend, er zijn al meer dan 200 kandidates.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!