De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Minutenlange staande ovatie voor enthousiaste jongerenbende

Minutenlange staande ovatie voor enthousiaste jongerenbende

woensdag 9 februari 2011 21:52
Spread the love

Vorige zaterdag ging in theater Zeemanshuis de nieuwste productie De Golf in première. Het essay, “DE GOLF”, werd geschreven door Ron Jones, leraar op een middelbare school in de VS, n.a.v. waargebeurde feiten.
Voor Theater Zeemanshuis baseerde theaterauteur Alex Van Haecke zich op dit oorspronkelijke essay en bewerkte het tot een een nieuwe beklijvende theaterversie.

18 enthousiaste jongeren werden speelklaar gemaakt door regisseur Luc De Clerck en acteren naast Stijn Van Haecke, Katrien Mertens en Ann Snoeck.
DE GOLF wordt nog gespeeld in Theater Zeemanshuis tot 16 april 2011.
Informatie : www.theaterzeemanshuis.be of tel. 03/225 07 53.

“De Golf” is nog steeds in heel wat scholen “verplichte lectuur”.
De theaterversie van het KJT eind jaren 80 en begin 90 staat nog steeds in het geheugen gegrift van een generatie. Deze versie bracht jonge, toen nog onbekende, talenten als Matthijs Schepers, Johan De Paepe, Ronny Mosuse, Liv Van Aelst ea voort. De leerkracht werd toen gespeeld door Hans De Munter en Bart Van Avermaet.
18 getalenteerde jongeren staan nu vol enthousiasme in hun eerste grote theaterdebuut.

Ook nu lijkt “De Golf” weer een nieuwe hype op gang te brengen, heel wat scholen reserveerden reeds plaatsen voor hun leerlingen. De interesse lijkt erg groot want de voorverkoop loopt als een trein.
De nieuwe versie richt zich niet enkel op jongeren, maar zal ook een breed publiek aanspreken vanwege de extra diepgang en het behouden van originele elementen uit het essay van Ron Jones.
 

take down
the paywall
steun ons nu!