De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Minder autowegen meer tramwegen
Opinie - Openbaar Vervoer Nu

Minder autowegen meer tramwegen

De actiegroep Openbaar Vervoer Nu is tegen de verbreding van de E313 en E314. “Meer wegen leidt tot meer verkeer”, zegt de actiegroep. Openbaar Vervoer Nu wilt dat er net meer wordt geïnvesteerd in het openbaar vervoer.

dinsdag 17 december 2019 16:31
Spread the love

Het nieuws werd bekendgemaakt dat Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters een studie heeft besteld rond de verbreding van de E313 en E314. Een zéér slecht idee zegt actiegroep Openbaar Vervoer Nu. “Een autosnelweg verbreden helpt niet met het mobiliteitsprobleem, het maakt het alleen maar erger”, zegt actiegroepoprichter Ruben Van Miegroet

Meer auto’s

Bredere autosnelwegen zorgen voor meer auto’s, beweert de actiegroep en ze beroepen zich hierbij op enkele studies. “In 1994 werd in Groot-Brittannië een studie uitgevoerd en daaruit blijkt dat méér capaciteit op de weg zorgt voor meer verkeer”, deelt Van Miegroet mee. Openbaar Vervoer Nu wil daarom dat de voorziene budgetten voor een eventuele verbreding naar méér openbaar vervoer gaan.

Meer en beter openbaar vervoer

“De oplossing voor het mobiliteitsprobleem ligt in méér en beter openbaar vervoer”, gaat Van Miegroet verder. Volgens hem is het openbaar vervoer in Limburg beneden alle peil en roept daarom op om De Lijn de nodige budgetten te geven om het te verbeteren. “Onze vraag is simpel samen te vatten: minder investeren in autowegen, maar meer in tramwegen”, sluit Van Miegroet af.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!