De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Milei is een blaaskaak en de Argentijnen betalen de rekening

Milei is een blaaskaak en de Argentijnen betalen de rekening

vrijdag 21 juni 2024 23:34
Spread the love

Vandaag werd in Entre Rios een belangrijke narco opgepakt, dit is de nieuwe saga in wat ‘ik’ zie als de ‘Argentijnse dope show’, na ‘el cuento chino’ is het nog eens tijd voor iets anders. Narco’s zorgen voor rinkelende kassa’s in de media, maar zijn niet factueel verifieerbaar. Toch is dit maar een facet in de Milei Show.

<AI>Javier Milei is een bekende persoonlijkheid. Hij is een Argentijnse politicus en econoom die bekend staat om zijn libertarische standpunten en controversiële uitspraken. Milei heeft de aandacht getrokken met zijn beloften om corruptie aan te pakken en zijn radicale ideeën over economisch beleid.<AI>

De militaire politie pompt, terwijl Milei zijn boodschap verkondigt: Israël, Narco’s en afbraak van de welvaart staat. En natuurlijk heeft hij Argentinië in de tang. Hoe meer hij ruzie maakt hoe meer de oppositie moet vieren en toegeven.

Dat is natuurlijk het spel van Lula, maar dan omgekeerd en in Brazilië. Hoe kant dit? Het project heet de Mercosur en is een geslaagde samenwerking tussen vier Zuid-Amerikaanse landen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!