De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een erkenning van de derde kaart op deze rij, meer vraagt het Palestijnse volk niet.
Democratie, Israël, Avigdor Lieberman, Hervormingen, Egypte, Boycot, Libanon, Gazastrook, Burgers, Shimon Peres, Benjamin Netanyahu, Tzipi Livni, Palestijnen, Boycot Israel, Yves Leterme, Dictatuur, Tel Aviv, Netanyahu, Bezetting Palestina, Syrische Golanhoogten, Antipersoonsmijnen, King David Hotel, Mossad, Joods Nationaal Fonds, Khan Younis, Qana, Massamoordenaar, Oorlogsmisdadiger -

Mijnheer Leterme, U hebt niets verloren in Tel Aviv!

zaterdag 3 september 2011 00:22
Spread the love

De Belgische Eerste minister Yves Leterme komt zaterdagavond aan in Tel Aviv voor een 48-uur durend bezoek. Hij zal zondagochtend oppositieleider Tzipi Livni ontmoeten in het King David Hotel. Dan kan hij weer gaan twitteren over zijn ontmoeting met deze voormalige Mossad-agente die actief was in de jaren tachtig in Parijs toen haar organisatie daar talrijke Palestijnen buitengerechtelijk executeerde.

Nadien moet Leterme een lintje knippen voor de nieuwe Belgische ambassade in Tel Aviv.

Vervolgens is er een ontmoeting met de Israëlische minister voor Industrie, Handel en Werk, Shalom Simhon, en zakenlieden. Een regime dat zijn verantwoordelijkheid voor ruim 2.500 doden in de Gazastrook en Libanon en het doden van hulpverleners op de Mavi Marmara afdoet als een uitje met een picknickmand, verdient geen bevoorrechte handelspositie of visite.

Ook het planten van een boom op gestolen Palestijnse grond die de rovers het Joods Nationaal Fonds “Woud” noemen, is walgelijk. Dit is medeplichtigheid aan een misdrijf dat internationaal wordt veroordeeld. België hoeft geen bomen te planten op grond die het Palestijnse volk werd ontstolen.

En dan gaat U doodgewoon op de koffie bij “het monster” Shimon Peres.  Als president hield Peres persoonlijk toezicht op het bloedbad van Khan Younis van 5 februari 2008. Bij dit bloedbad vielen zeven Palestijnse doden en raakten tien Palestijnen gewond. Tijdens Peres’ termijn als Israëlische premier in de jaren negentig van de vorige eeuw, begingen de Israëlische troepen moordpartijen tegen onschuldige burgers in bezet Palestina en in Libanon, met inbegrip van het bloedbad van Qana in Zuid-Libanon in 1996, waarbij ruim honderd Libanese burgers, waaronder vele kinderen genadeloos werden gedood bij een Israëlische luchtaanval op een VN-kamp. Voordien beval Peres tijdens operatie “Druiven van Woede” de totale vernietiging van zeventien dorpen. Een half miljoen mensen raakten op de dool, er vielen ruim tweehonderd doden en honderden gewonden. Peres was vice-minister van Defensie tijdens de bloedbaden van Kafr Kassem en Qalqilya in 1956. Zo iemand verdient geen Nobelprijs, maar dient te verschijnen voor het Internationaal Tribunaal voor oorlogsmisdaden.

En dan loopt U nog langs bij de extreem-rechtse politicus Avigdor Lieberman, die – in 2003 als minister van Transport – zei bereid te zijn om “bussen in te leggen voor vrijgelaten Palestijnse gevangenen”, zodat hij ze “kon afleveren aan de Dode Zee om ze ginds trachten te verzuipen, daar dit toch het laagste punt van de wereld is”.

In 2002 riep Lieberman reeds op tot militaire aanvallen op Palestijnse burgerdoelen tijdens een ministerraad: “Om 8 uur zullen we alle commerciële centra bombarderen, ‘s middags gaan we hun gas stations bombarderen en om twee uur gaan we hun banken platgooien”. In 1998 zei Lieberman dat als  oorlog uitbrak met Egypte, Israël dan, de Egyptische Aswan-dam – die essentieel water en elektriciteit levert aan miljoenen Egyptenaren – dient te bombarderen.

In 2006 riep Lieberman op dat de Arabische leden van het Israëlische parlement zouden worden berecht voor verraad en – indien schuldig bevonden – terechtgesteld voor hun ontmoeting met leden van Hamas. Hij zei: ”De Tweede Wereldoorlog eindigde met de processen van Neurenberg. De hoofden van het nazi-regime, samen met hun medewerkers, werden geëxecuteerd. Ik hoop dat dit het lot is van de collaborateurs (Palestijnen) in dit huis.”

Mijnheer Leterme, als U niets zinniger te doen hebt dan een openlijke vrijage met een voormalige Mossad-agente, koffie drinken met een massamoordenaar en oorlogsmisdadiger en handen schudden met een rasechte extremist en racist, blijf dan a.u.b. weg uit Tel Aviv. Het bespaard ons belastingbetalers onnodige kosten.

Zolang Tel Aviv al zestig jaar (!!!) weigert om hervormingen door te voeren voor gelijke rechten en democratie is een boycot tegen deze dictatuur op zijn plaats.

Apartheidswetten en militaire besluiten die enkel voor één volk (de Palestijnen) gelden zijn niet meer op zijn plaats in deze eeuw. Indien het Israëlische kabinet niet snel voor beleidsveranderingen zorgt, heeft Netanyahu alle legitimiteit verloren om het land nog te besturen.

P.S.: U hoeft geen produkten mee te brengen die de politiek van bezetting en roof van Palestijns land in stand houden zoals fruit en groenten van de merken Jaffa, Carmal, Sabra en Tivall. U weet wel de produkten die met de Israëlische barcode 729 beginnen en die iedereen in de winkels hier links laat liggen zolang Israël mensen- en volkerenrechten miskent.

P.P.S.: Gelieve Uw Israëlische vrienden te vragen hun antipersoonsmijnen weg te halen nabij de Syrische Golanhoogten. Dit is internationaal niet toegelaten en voor je het weet gebeuren er ongelukken met burgers.

* Linken:

Belgian Prime Minister Due Saturday Night

How Israel takes its revenge on boys who throw stones

WikiLeaks: IDF uses drones to assassinate Gaza militants

Turkey expels Israel’s ambassador over refusal to apologise for Gaza flotilla raid

WikiLeaks: BELGIUM WILL ABSTAIN IN UPCOMING UNGA VOTE ON GOLDSTONE REPORT

24.198 WikiLeaks Cables vrijgegeven over Israël

take down
the paywall
steun ons nu!