De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Migratie: het alsmaar durend geschenk uit de hemel voor België

Migratie: het alsmaar durend geschenk uit de hemel voor België

vrijdag 30 oktober 2015 10:31
Spread the love

We zijn heel blij en vereerd om het artikel “Migratie: het alsmaar durend geschenk uit de hemel voor België” mee in primeur te kunnen aanbieden aan de lezers van De Wereld Morgen, zoals op 29/10/2015 verschenen in Hermes, het tijdschrift van de VVLG, Vlaamse Vereniging voor Leraren Geschiedenis en Cultuurwetenschappen. De voorzitter van de VVLG, Karel van Nieuwenhuyse was nog te zien in Koppen van 28/10/2015 over Ronny Mosuse.

Het septembernummer van de VVLG wil leerkrachten ondersteunen in de migratiethematiek. Het artikel is vier maanden geleden geschreven en ingediend bij de redactie. Aanvullend aan de gedrukte versie is de migratiegeschiedenis en het % met migratieachtergrond en % moslims van 100 gemeenten voor het eerst langs een eenvoudige link toegankelijk. Ook wordt zoals op de internetsite van de VVLG (enkel toegankelijk voor leden), langs onderstaande link, in akkoord met de redactie, het volledige artikel gepubliceerd op npdata.be.

Langs 2 tabellen, 16 grafieken en 3 kaartjes wordt het verleden, heden en toekomst van de migratie in België geanalyseerd en er wordt afgesloten met een splijtende en zeg maar visionaire analyse van de Schengenakkoorden en de asieldynamiek.

In annex worden ook alle recente BuG’s met info over asiel en migratie op een rijtje gezet, handig.

Zodus lees het artikels zoals verschenen in BuG 292 on-line   

Jan Hertogen, socioloog

take down
the paywall
steun ons nu!